DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Guinness Kup 6 nacija se nastavlja

jOvog vikenda očekuju nas utakmice 3. kola ovogodišnjeg Kupa 6 nacija.

 

 

 

 

 

 

Susreti ovog kola bitno će usmjeriti nastavak natjecanja najboljih europskih ragbi reprezentacija. Kolo otvaraju  Italija i Škotska utakmicom na Olimpijskom stadionu u Rimu. Susret dviju momčadi koje   još nisu osjetile slast pobjede u ovogodišnjem natjecanju. Italija koja nakon rezultatskog šoka u Kardifu  već je u Parizu nagovijestila da ima prostora i mogućnosti igrati ravnopravno s ponajboljim europskim momčadima.  Izbornik  Italije  Franco Smith,  vjeruje da će u prvom ovogodišnjem nastupu pred domaćim navijačima njegova momčad pokazati svoj istinski potencijal i kvalitetu igre  te da su spremni  za veliki nastup  u Rimu. Prvoj pobjedi nada se i škotski izbornik Gregor Townsend. Njegova momčad odigrala je prilično  kvalitetno prva dva susreta, malo su se zamjerili božici Fortuni te  se na kraju morali zadovoljit sa samo dva utješna  boda u susretima sa Irskom i Engleskom.

U drugom subotnjem susretu Vels će u Kardifu dočekati dosad neporaženu, mladu i vrlo ambicioznu momčad francuske. Biti će to vrlo zanimljiv susret dviju odličnih momčadi i dvojice vrhunskih stratega. Čvrstoća i kompaktnost velšana protiv jednako tako čvrste i u napadu vrlo dinamične i nepredvidljive francuske momčadi. Francuzima je ovo prvo gostovanje u ovogodišnjem natjecanju te ćemo vidjeti hoće li imati toliko samopouzdanja i drskosti na  gostujućem terenu.  U Kardifu  na uvijek vrućem i do kraja ispunjenom Principality stadionu očekuje ih grlata armija velških navijača.( Kapacitet stadiona 74.000 mjesta)

U nedjelju 23. veljače očekuje nas još jedan istinski sportski spektakl. Na  legendarnom Twickenhamu, kultnom stadionu engleske ragbijaške reprezentacije u Londonu,  Engleska dočekuje Irsku. Momčadi pod vodstvom australca Eddie Jonesa ovo je prvi ovogodišnji susret pred svojom publikom. Nakon pomalo neočekivanog i uvijek neugodnog poraza protiv francuza u Parizu,  Engleska je u drugom kolu, uz prilično muke, došla do pobjede protiv Škota u Edinburgu.  U nedjelju im na megdan dolazi dosad neporažena Irska pod vodstvom Andy Farella i Johnatan Sextona. Susret koji oduvijek plijeni pažnju svih ljubitelja ragbija sigurno će zadovoljiti i širu sportsku publiku.

Subota 22. veljače
Italija - Škotska           Stadio Olimpico,  Rome                     15:15
Vels-Francuska            Principality Stadium,  Cardiff              18:45
Nedjelja 23. veljače
Engleska – Irska        Twickenham, London                         17:00