DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Kup 6 nacija 2019

Početak veljače, tradicionalno u svjetskom ragbijaškom kalendaru, donosi nam početak natjecanjaKupa 6 nacija.


Natjecanje najboljih europskih ragbijaških nacija čiji korijeni sežu do davne 1883.godine. Započeto kao Home Nations Championship uz sudjelovanje četiri otočne reprezentacije:Engleske, Irske, Škotske i Velsa.
Pridruživanjem Francuske 1910. godine turnir mijenja naziv u Kup 5 nacija, da bi 2000. god. pridruživanjem Italije nastao današnji format Kupa šest nacija.

Od samih početaka ovo natjecanje izazivalo je ogromnu pažnju javnosti da bi danas postalo jedno od najprestižnijih svjetskih sportskih natjecanja s izuzetnom popularnošću i globalnom medijskom pratnjom. Ovogodišnje natjecanje započinje ovaj petak 1. veljače a čast da otvore ovogodišnje natjecanje Kupa šest nacija dobile su reprezentacije Francuske i Velsa na pariškom Stade de Francu.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja je što se odvija u godini Svjetskog kupa u ragbiju - najvećeg ragbijaškog natjecanja koje se održava svake četiri godine. Svjetski kup 2019. održat će se u Japanu od 20. rujna do 2. studenog 2019.
Sve momčadi nastojat će kroz proljetna natjecanja definirati selekciju igrača koji će najesen na najvećoj smotri svjetskih ragbijaša krenuti u utrku za William Webb Ellis pokal

I.kolo

Petak, 1. veljače
Francuska – Vels Stade de France , Paris 21:00

Subota 2. veljače
Škotska – Italija, BT Murrayfield Stadium, Edinburgh 15:15
Engleska - Irska, Aviva Stadium, Dublin,
17:45