DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Najava četvrtog kola kupa 6 nacija

Nakon dvotjedne pauze, nastavlja se Kup 6 Nacija.

 

 

 

 

 

Ovog vikenda, već u Subotu s početkom u 15.30 na Aviva stadionu, prvoplasirana Irska dočekuje posljednje s ljestvice – Italiju. Iako je Irska prošle godine poražena od Italije i to u centru Rima, Talijani su svjesni da ove godine idu nekoj drugoj Irskoj koja je od prošle godine do danas mnogo napredovala.

Istog popodneva ali na Škotskom Murrayfieldu gostuju Francuski pjetlovi. Francuzi naglašavaju da iako su na tablici oni 4. a Škoti 5. , Francuska još uvijek teoretski može osvojiti titulu prvaka. Zato ističu da će se potruditi igrati kao tim te zapaliti iskru među igračima koja ih ove godine može odvesti do vrha tablice. Utakmica kreće u 18.00.

Najnapetija utakmica vikenda igra se u Nedjelju u 16.00 na Twickenhamu. Onaj koji pobjedi ostaje u utrci za toliko željeni naslov. Trenutno Wales s pozicije trećega gleda u leđa Engleskoj, no bodovna situacija je podjednaka, radi  se samo o 15 poena razlike u korist Engleza. Wales se je još uvijek nada povijesnom trećem uzastopnom naslovu no svi koji prate ragbi znaju kako Engleska igra kod kuće. Da situacija dobije na napetosti, donosimo detaljo međusobnim susretima ovih dviju nacija:

ENGLESKA

VS

WALES

 

 

124

Međusobni susreti

124

 

 

56

Pobjede

56

 

 

56

Porazi

56

 

 

12

Izjednačeno

12

 

Ovog vikenda nastavljaju i djevojke

Engleskinje već u petak dočekuju svoje susjede iz Walesa. Utakmice kreće u 20.30 i to bi za Englesku trebao biti lagan posao. U subotu nakon muške utakmice na Aviva stadionu, u 18.00 igrati će i cure svoje 4. Kolo u kojem su Irkinje i dalje favorit, bez obzira na pad sa prvog na drugo mjesto koji se dogodio zbog poraza od Engleske u prošlom kolu. Za kraj ovog ragbijaškog vikenda Škotkinje na Howthorndenu dočekuju dosad neporažene Francukinje. Zadnjeplasirana Škotska neće imati lagan posao.