DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Najava 3. kola Kupa 6 nacija

Nakon pauze prošlog vikenda, ovog petka i subote, nastavlja se Kup 6 nacija.

 

 

 

 

 

U 3. kolu kupa Šest nacija sastaju se Wales i Francuska, Italija i Škotska te Engleska i Irska.

Vikend počima sa gostovanjem Francuza na Millennium stadionu u petak u 21:00. Francuzi su uz Irce jedina momčad koja u treće kolo ulazi bez poraza dok Wales na ustima još ima gorak okus od poraza iz utakmice s Irskom. Francuski trener Philippe Saint – Andre uvjerava kako poznaje Velšane i njihovu igru te njihovu sklonost da napadaju nakon Auta. On sa svojim momcima želi uzeti Grand Slam, dobiti treću utakmicu uzastopno i staviti pritisak na sadašnjeg lidera Irsku, 24 sata prije njihovog putovanja u Twickenham. Iako se Wales gadno spotakao o Irce u prošlom kolu, ovog petka igraju kod kuće i neće "Pjetlovima" olakšati posao.

Dvije trenutno najlošije rangirane nacije sresti će se na "Stadio Olimpico" u subotu s početkom u 15.30. Da bi Škoti ove godine izbjegli "Wooden Spoon" morati će nadigrati domaćine Talijane. Kao što kaže i poruka koju šalju ovih dana: Pobjeda je jedino bitna. No Italiji je ovo prva ovogodišnja utakmica kod kuće što je uvijek dodatni motiv. U svoja prva dvakola iako su poraženi pokazali su napredak i imali popriličan broj svijetlih momenata. pogotovo u utakmici otvaranja Kupa 6 nacija protiv prošlogodišnjeg prvaka Walesa.

Engleska ugošćuje Irsku, bit će to dvoboj velikih tenzija. Englezi ne briljiraju već neko vrijeme no igraju kod kuće, a Irci su jako dobro krenuli ovu godinu potopivši u prošlom kolu Wales sa 26:3. Po statistici "Head to Head" ove dvije nacije odigrale su 127 utakmica od kojih je Engleska slavila 73 a Irska 46 puta. Što donosi bitka na Twickenhamu doznati ćemo u subotu u 17.00.

I djevojke idu dalje

Na tablici kod djevojaka i ove godine glavnu rijec do sada vodi Irska a jedine uz nju ne poražene u Francuskinje. Hoće li se što promijeniti znat ćemo nakon subote i nedjelje kada se odigraju utakmice 3. kola. Engleska kod kuće dočekuje Irsku i to odma po završetku muškog derbija, a preostale dvije utakmice igraju se u nedjelju. Wales će ugostiti Francusku a Italija Škotsku.