DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Francuzi u naletu čekaju Kiwije

Proteklog vikenda odigrano je nekoliko test utakmica. Francuzi su lako pobijedili Samou, te nakon druge pobjede za redom(pobijedli Južnu Afriku) ovaj vikend čekaju Novi Zealand.

FRANCUSKA - SAMOA 43:5

Francuzi su se poigrali sa Samoom i postigli sedam zgoditaka. Zanimljivo je da su samo tri igrača iz postave koja je pobijedila Novi Zeland bila na terenu i u ovom susretu, ali nova lica su odigrala sjajan ragbi. Obrana Samoe je izdržala samo tri minute, a tada je Szarzewski postigao zgoditak. Samoa je imala tri šanse da se kickom približi, ali je Lolo Lui promašio dvije kazne, a onda je Fa'atonu Filiju dato da izvede pretvaranje što je on izveo još gore od prethodnika

ITALIJA - JUŽNA AFRIKA 10:32

Nakon tri uzastopna poraza na turneji po Europi aktualni svjetski prvaci pronašli su žrtvu. Unatoć pobjedi ćini se da Springboksi po Europi samo rasipaju ugled svjetskog prvaka. Previše su gosti griješili, posebno u skupu koji im je jedno od najjacih oružja, pa je susret na trenutke bio i smiješan za gledati. Talijani su opet sami sebi bili najveći neprijatelj, a kao i u susretu prije, protiv Novog Zelanda, ispromašivali su se kaznenih udaraca. Unatoć tome nekako su se držali, te su na poluvrijeme otišli s 7:12. Springboks su postigli četiri polaganja (Bryan Habana, Jacque Fourie, Fourie Du Preez i Wynand Olivi), po dva u svakom poluvremenu.Morne Steyn kiknuo je 10 poena, a Ruan Pienaar pogodio je pretvaranje za osmi uzastopni susret bez poraza kontra Talijana. Za domaće je Gonzalo Garcia postigao zgoditak koji je pretvorio Craig Gower. Isti igrač kasnije je pogodio kaznu.

WALES -  ARGENTINA 33:16

Dva polaganja Shanea Williamsa i 17 poena Stephena Jonesa (jedno polaganje) osigurali su domaćima laganu pobjedu nad Argentinom. Kod njih se u strijelce upisao samo Rodriguez. Domaći su dominirali od prve minute i s mnogo trke uništili Argentinu. - Shane je kao klasni napadać u nogometu. Jedan od onih momaka koje uvijek voliš jer ce uvijek odigrati nešto - kazao je kapetan Walesa Ryan Jones.

ENGLESKA - NOVI ZELAND 6:19

Iako su Englezi bili bolji negoli u prijašnjim susretima to im nije bilo dovoljno da padnu All Blacksi. S po dvije kazne Dana Cartera i Jonnyja Wilkinsona na odmor se otišlo s 6:6, a nakon toga su se All Blacksim trgnuli. Jimmy Cowan je postigao odlucujuci zgoditak. Carter je pretvorio a kasnije i pogodio jo� jednu kaznu.

ŠKOTSKA - AUSTRALIJA 9:8

Šesnaest puta za redom je škotska morala izgubiti za redom da bi se napokon opametili i pobijedili Australce! Cak 27 godina prošlo je od njihovog posljednjeg trijumfa u srazu s ovim protivnikom. Susret su obilježile sjajne tvrde obrane. Australci su gubili 9:3, Matt Giteau je promašio tri kaznena udarca i pretvaranje! Kretanje rezultata: 0:3 Giteau (kazna); 3:3 Godman (kazna); 6:3 Godman (kazna); 9:3 Paterson (drop gol); 9:8 Cross (zgoditak).

IRSKA - FIÐI 41:6

Jonathan Sexton impresionirao je u debiju za Irsku s 16 poena u susretu koji im je poslužio kao zagrijavanje za ogled s Južnom Afrikom. Sexton, mijenjao je jedno od najvecih imena Irske - O'Garau, pretvorio je svih pet polaganja i dodao dvije kazne, po kišnom, mokrom i vjetrovitom terenu. Kretanje rezultata: Irska: 41 (Keith Earls 2, Brian O'Driscoll, Rob Kearney, Shane Horgan - POLAGANJA; Jonathan Sexton 5 PRETVARANJA, 2 KAZNE), Fidi 6 (Nicky Little 2 KAZNE).