DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbi prvi put na ispunjenom San Siru

Proteklog vikenda odigrano je nekoliko test utakmica. Najzanimljivija utakmica je bio test izemedu Italije i Novog Zealanda koji se po prvi puta igrao u hramu nogometa, milanskom San Siru. 80 000 gledatelja ispunilo je San Siro.
Italija - Novi Zeland 6:20
Prvi put u povijesti ragbi se igrao u hramu nogometa u Milanu, na San Siru. Novi Zeland je privukao 80 tisuca ljudi i očekivano lako svladao domačina! All Blacksi su u odnosu na prvi susret europske turneje, protiv Walesa, načinili 12 promjena. Svih šest poena za domaće postigao je Craig Gower. Gower je inace bivša zvijezda Australske ragbi lige, a preko njega su domaci poveli u 4. minuti. Brzo je stvari izlivelao McAlister, a nakon toga susret je tekao samo u jednom smjeru. NZ je postigao samo jedan zgoditak Flynn (26. minuta), ostale poene postigao je McAlister iz kaznenih udaraca.

Wales - Samoa 17:13
Wales je slavio na Millennium stadionu pred 59 tisuća gledatelja. Prvo polaganje postigao je Halfpenny, dok je Biggar kiknuo 12 poena za pobjedu domaćih. Za goste je Fa'atonou pogodio dvije kazne, a odmah nakon odmora (prvih 40 min završilo je 11:6) Mapusua je postigao zgoditak, čime se Samoa vratila u igru. Gosti su imali šansu okrenuti rezultat pretkraj susreta, ali je Williams promašio kazneni udarac. Na susretu su dodjeljena dva žuta kartona, oba Samoi. U 2.minuti zbog ometanja igra dobio ga je Lui, a u 52. minuti Tuilagi takoder zbog ometanja.

Francuska - Južna Afrika 20:13
Aktualni prvaci svijeta, osvajaci Tri nacije, poraženi su i u drugom susretu na europskoj turneji, iako su imali deset poena razlike. Francuzi su se vratili iz minusa 13:3 Dupuyevim kaznenim udarcima (četiri kazne), a petu je pogodila njegova zamjena Parradding. Clerc je postigao zgoditak. Za Južnu Afriku u strijelce su se upisali Steyn, pogodio je kazneni udarac, drop gol i pretvaranje nakon Smitovog zgoditka u prvom dijelu. Južna Afrika dobila je dva žuta kartona. Zanimljivo je da Francuska doma nije izgubila 12 godina od Južne Afrike! - Ne može se igrati bez lopte, a mi smo izgubili bitku za loptu. Bili su jaci - kazao je trener Južne Afrike Peter de Villiers.

Engleska - Argentina 16:9
Kasno polaganje krila Banahana (70. minuta) , i pretvaranje Wilkinsona, osiguralo je Engleskoj pobjedu protiv Argentine koja je nastupila s tri debitanta, četiri amatera i očajnim kickerom, koji je promašio tri kazne. Ni jedna momčad nije pokazala ništa vrijedno spomena. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 9:9, uz zviždanje domaće pubilike svojoj reprezentaciji. Isti rezultat stajao je na semaforu do spomenute 70. minute. - Bilo je teško gledati što se dogada na terenu. Moramo igrati bolje. Sami sebi smo bili najveci neprijatelj - kazao je izbornik Engleske Martin Johnson.

Škotska - Fidi 23:10
Škoti su uvjerljivo slavili, ali nisu stvorili dominaciju ni pritisak, posebno u prvom dijelu. Poveli su u 14. minuti kaznom koju je pogodio Godman. Deset minuta kasnije Cusiter je postigao prvo polaganje. Nakon prvog promašaja Godman je pogodio dvije kazne, za 16:0. Lošom obranom dozvolili su gostima da se vrate u igru. Goneva je postigao zgoditak za Fidi, a Little pretvorio. Isti igrač kasnije je pogodio kaznu. Škoti su postigli još zgoditak i pretvranje - Morrison i Godman.

Irska - Australija 20:20
Irska je u posljednjim trenucima susreta iščupala pobjedu! Doslovno u posljednjim sekundama O'Driscoll je postigao zgoditak, a O'Gara iskoristio pretvaranje. Australija je postigla zgoditak vec u 2. minuti, zahvaljujuci pogreški O'Driscolla koji je darovao loptu Mitchellu. Pretvaranje je iskoristio Giteau. Domaći su se vratili s dvije kazne O'Garae. Gosti uzvratili kaznom Giteaua za 6:10, onda je Palu (Australija) dobio žuti karton jer je grubo (rukama za vrat) oborio Kearneyja. Wallabiesi su se držali i s igračem manje. Drugo poluvrijeme pružilo je sjajan ragbi. Giteau je pogodio kaznu, a kasnije je sjajno odigrao debitant Healy, te omogućio Boweu da postigne zgoditak. O'Gara je pretvorio za 13:13. Australija je uzvratila zgodtikom Elsoma u 62. minuti. Giteau je pretvorio, a gosti poveli 20:13. Nakon toga uslijedilaje situacija opisana na pocetku.