DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Leinster prvak Europe

Prošlog vikenda odigrana su finala ragbi klupskih natjecanja Starog kontinenta.
Pred 66,523 gledatelja na Murrayfieldu odigrano je finale najjačeg klupskog ragbi natjecanja Europe, Heineken kupa(ekvivalent nogometnoj Ligi prvaka), u kojem su se susreli Leicester Tigersi i Leinster.
Rezultatom 19:16 slavili su Irci, Leinster, čime je i posljednja irska pokrajina koja je dosad bila bez trofeja H-kupa došla na svoje.Pokleknuo je najtrofejniji engleski klub. Irci su poveli drop golom, a Leicester je izjednačio kaznenim udarcem. Zatim su Irci vratili s još jednim drop golom i kaznenim udracem. U 33. minuti igrač Leinstera, Wright je nepropisno srušio Vestyja i dobio žuti karton. Nakon toga Englezi su pogodili kazneni udarac, a malo kasnije i položili preko Woodsa čemu je prethodila odličan akcija i trka Hipkissa. Uspješno je pretvorio Dupuy. Početkom nastavka kaznu je pogodio Dupuy. U 49. minuti položio je Leinster preko Heaslipa. Za 16:16 pretvorio je Sexton. Pobjednik je odlučen u 71. minuti kada je Sexton pogodio kaznu.

Norhamptonu Challenge Kup

U finalu Challenge kupa (ekvivalent nogometnom kupu UEFA-e) sastali su se Northampton Saints i Bourgoin, a s 15:3 slavio je Northampton. Englezima je to drugi europski trofej u klupskoj povijesti, 2000. godine osvojili su Heineken kup. Pred 9,260 gledatelja odigrala se prva bitka, što nije ni čudo kad su igrali Englezi protiv Francuza, s dva žuta kartona, po jedna na obje strane, i crvenim koji je pred sam kraj (u 78. minuti) zaradio igrač Bourgoina, Genevois jer je šakom u glavu udario Lawesa. Nakon što je isključen Genevois je čak pokušao sucu iščupati karton iz ruke. Što se kretanja rezultat tiče Northampton je u prvih 40 minuta pogodio tri kaznena udraca, Bourgoin jedno.

U nastavku Englezi su pogodili još dva kaznena udarca. U tvrdoj ragbi bitci polaganja nije bilo. Najučinkovitiji igrač susreta bio je “gospodin sto posto“ Myler s 15 poena, odnosno pet uspješno izvedenih kaznenih udaraca. Iduće sezone Northampton će se natjecati u Heineken kupu, umjesto London Waspsa.