DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Munsteru Heineken Kup po drugi put

Munster je osvojio Heineken Kup drugi put u posljednje tri godine pobjedom protiv Toulousa 16-13.

Za sve one koji ne znaju Heineken kup je ono što je u nogometu Liga prvaka. Zgoditak Denisa Leamya i 11 poena Ronan O'Gare je bilo dovoljno za pobijedu protiv trostrukih osvajača Heineken Kupa, Toulouse.
Francuzi su prvi otvorili utakmicu pretvorenim udarcem iz odskoka Jean-Baptiste Elissalde. Prvi poeni za Irce na utakmici došli su kasno, tek u 33.minuti je Laemy-ia postigao zgoditak uz same rašlje te nije bilo problema O'Gari pretvoriti za vodstvo od 7-3. O'Gara je i pretvorio kazneni udarac u 35. minuti za 10-3. Jean-Baptiste Elissalde pred sam kraj poluvremena sa udaljenosti od 45 metara pretvara kazneni udarac za 10-6.
U drugom poluvremenu 74.500 ljudi na Milenium stadionu u Kardifu je vidjelo pravu rovovsku bitku. O'Gara je ponovno uspješan u pretvaranju kazne u 52. minuti i povećava vodstvo Munstera na 13-6. Ubrzo Toulouse uzvraća zgoditkom Yves Donguy i pratvaranjem Jean-Baptiste Elissalde i izravnjavaju na 13-13. O'Gara još jednom pretvara kaznu u 66.minuti za konačnih 16-13.

Do kraja utakmice Munster se uspješno branio, a u napadu koristi "pick and go" za držanje lopte u svom posjedu. Utakmica je bila pravi oproštaj za trenera Munstera Declan Kidney-a koji od ovog ljeta preuzima reprezentaciju Irske.

L.B.