DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Lionsi izgubili i drugi test

Na turneji po Južnoj Africi Lionsi su i drugi put poraženi od reprezentacije domaćina, JAR-a. Prvi put izgubili su 16:21, a sad 28:25 (8:16).
Priliku za popravni Lionsi će imati 4. srpnja, ali je pobjednik serije(tri testa) Južna Afrika koja im je uzvratila za poraz u seriji iz 1997. godine.

Lionsi su poveli kaznenim udarcem u 3. minuti, već četiri minute kasnije bilo je 10:0 nakon što je Kearny prevario obranu JAR-a, kickao je preko igrača, i postigao zgoditak. Pretvaranje je pogodio Jones.
U 12. minuti Pietersen je smanjio rezultat na 10:5, Pienaar promašio pretvaranje. U 15. minuti Jones je pogodio još jednu kaznu, za 13:5. U 35. minuti 'dropku' je pogodio Jones, 16:5.

Istekom prvog dijela JAR je iskoristio kaznu, Steyn je pogodio za 16:8. No, kao što su u prvom susretu s Južnom Afrikom Lionsi odigrali jedno dobro, jedno loše poluvrijeme, i drugi put su ponovili isti recept.

U 61. minuti Jones je pogodio kaznu za 19:8. Tri minute kasnije Lionsi nisu dobro izveli aut, te je Južna Afrika izabrala skup iz kojeg je Steyn postigao zgoditak. Pretvaranje za 19:15 pogodio je isti igrač, a nekoliko minuta kasnije pogodio je i kaznu za 19:18. Boksi su se vratili u igru!

U 70. minuti Lionsi su iskoristili još jednu kaznu, opet Jones, za 22:18. Četiri minute kasnije iz gužve se izrodio zgoditak JAR-a (Fourie), sudac je pregledao snimku, a pretvaranjem Steyna domaci su poveli 25:18.

U 78. minuti Lionsi preko Jonesa poravnavaju za 25:25. U posljednjoj minuti Južna Afrika je dobila kazneni udarac jer je O'Gara podignuo protivnickog igrača u zrak.
Styen je izveo kazneni udarac pet metara unutar svoje polovice i pogodio za konacnih 28:25!

Lionsi su pali tek u posljednjim sekundama fenomenalnim udarcem.