DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Južna Afrika(JAR) – LIONS 26:21 (19:7)

Nakon šest odigranih susreta na turneji po Južnoj Africi Lionsi (momčad sastavljena od igrača iz Engleske, Škotske, Irske i Walesa) odigrali su prvi pravi test s reprezentacijom zemlje koja ih je udomaćila.
Južna Afrika nije se pokazala gotoljubivim domaćinom već je Lavovima nanijela prvi poraz na turneji, JAR je slavio s 26:21. Velike neizvjesnosti nije bilo već se Južna Afrika poigrala s Lavovima u prvom dijelu, a kasnije im je dozvolila da se malo razmašu.


Južna Afrika povela je u petoj minuti zgoditkom Smitha. Pretvaranje je iskoristio Pienaar.

U sedmoj minuti, nakon skupa Lavova, lopta je došla do Monyeja koji je prešao liniju zgoditka, ali je snimka pokazala da je lopta na ruci De Villiersa. Genijalan potez i obrana, ništa od zgoditka!

Nekoliko minuta kasnije JAR je razbio skup Lavova, pomeli su ih kao malu djecu, a sudac je dodijelio kaznu za JAR. Pienaar je pogodio za 10:0.

U 20. minuti kazna za JAR, a za 13:0 pogodio je Steyn. U 23. minuti nakon lijepe akcije Lavova lopta je došla do O’Driscolla koji je prije nego li je oboren ispucao naprijed, uhvatio je Croft i postigao zgoditak za 13:5. Jones je pretvorio za 13:7.

Kasnije je Pienaar postigao drop zgoditak, a nedugo nakon toga i kaznu, dobivenu zbog predugog držanja igrača, 19:7.

Nakon šest minuta nastavka JAR je uzeo aut Lavovima, što je na koncu Brussow realizirao zgoditkom, 24:7. Pienaar je pogodio pretvaranje za 26:7.

U sljedećem napadu Lavovi su odlično odigrali, Phillips je prešao liniju, ali se pregledom televizijske snimke pokazalo da mu je lopta ispala. Ništa od zgoditka. U 69. minuti Roberts i O’Driscoll su dobro odigrali, Irac je nabio loptu naprijed, a Croft postigao svoje drugo polaganje. Za 26:14 pretvorio je Jones.

U 75. minuti Phillips je postigao zgoditak za 26:19, Jones pretvorio za 26:21. U utorak navečer (18.10 sati) Lionsi su igraju s južnoafričkim A timom Emerging Springboksima, zatim 27. lipnja, i četvrti srpnja, opet s JAR-om.