DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nadi Regionalna liga po drugi put

Ocjene: / 0
LošNajbolji 
Ragbijaši Nade u uzvratnom susretu finala Regionalne lige ponovo su bili bolji od ekipe beogradskog Pobednika, rezultatom 11:15(8:7), te su osvojili drugo izdanje Regionalne lige.

Izvještaj sa utakmice:
Pobijedivši i u drugom finalnom susretu momčad Pobednika ragbijaši Nade potvrdili su svoju dominaciju u Regionalnoj ligi. Drugu godinu zaredom splitska momčad osvaja sve moguće trofeje u službenim natjecanjima.

Po prohladnom i kišovitom vremenu domaći igrači su dobro otvorili susret i zaprijetili vodstvom od 8-0 u otvarajućoj fazi utakmice. To ne remeti sigurnost u splitskim redovima i Nada u tridesetoj minuti zgoditkom Matića i pretvaranjem Rubelja stiže na 8-7, kojim rezultatom i završava prvo poluvrijeme.

Sigurni u svoju kvalitetu u drugom poluvremenu unatoč stalnom sjeckanju igre od strane suca Leskovara igrači Nade kontroliraju igru te udarcem iz kazne Rubelja, Nada prelazi u vodstvo a točku na i postavio je polaganjem Damir Draganić u 60-toj minuti susreta.

Oko tisuću okupljenih ljubitelja ragbija na kraju susreta pozdravilo je igrače obiju momčadi odavši im priznanje za nastup u finalnom susretu.

Denis Veličković u ime rukovodnog tijela Regionalne lige uručio je pobjednički pehar kapetanu Nade Anti Blažević- Bandovu.

Trijumfom u Beogradu ragbijaši Nade završavaju proljetnu sezonu 2009. bogatiji za još jedan vrijedan trofej.

Nada se tako u godini kada slavi 50 obljetnicu Kluba već okitila sa 4 vrijedna trofeja (Prvenstvo Hrvatske, Interliga, Regionalna liga te Prv. Hrvatske u ragbiju 7) što obljetnici daje poseban draž i ispunjava radošću srca brojnih naraštaja splitskih mladića koji su uvijek s ponosom i poštovanjem nosili dres Nade, jednog od najuspješnijih splitskih športskih klubova ostajući vjerni bogatoj tradiciji splitskog športa.

Povodom 50-te obljetnice kluba želivši se odužiti svima koji su igrali i dali doprinos u radu kluba iz tiska uskoro izlazi monografija „50 godina Nade“ čija promocija je predviđena početkom srpnja ove godine.


NADA : Buzov, Čulić, Borozan, Rubelj 5, Slijepčević, Jerčić, Sablić, Blažević-Bandov kapetan, Antić, Popović, Grubišić, Matić 5, Draganić 5, Šerić, Milanović, Macan, Pavičić, Vuković, Puljiz

POBEDNIK: Vraneš, Simonović N., Kapor B. , Vuković M., Nikolić, Vuković G., Ristić, Rastovac 3, Simonovič, Kapor M. 3, Babić, Radulović, Pirković I., Pirković S.5, Orlović, Đukić, Dragutinović, Marković, Isaki, Todorović