DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Početak natjecateljske sezone

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Dolazak rujna tradicionalno u Hrvatskoj označava početak jesenje ragbijaške sezone. Nakon šestotjedne ljetne pauze veće puna tri tjedna hrvatski ragbijaši nižu kilometre, dižu tone tereta te kroz par dana kreću i s prvim pripremnim utakmicama.

 

 

 


 

 

EPrema dostupnim informacijama očekuje nas vrlo uzbudljiva  i neizvjesna borba za seniorskog prvaka Hrvatske. Pored HARK Mladosti, RK Nade i RK Sinja u ravnopravnu utrku mogao bi se uključiti i RK Zagreb. Pojačanja koja su pristigla ovog ljeta u redove RK Zagreb (Newton, Consi, Ratu)  trebala bi doprinijeti dodatnom  napredovanju i sazrijevanju ove zagrebačke mlade i talentirane momčadi. Regionalni prvak  HARK Mladost prema najavama ostaje uglavnom u istom sastavu. Nik Jurišić i  kapetan Marko Buljac predvodit će zagrebačke akademce  ovaj put u borbi za toliko željenom novom titulom prvaka države.  Pobjednik Kupa Hrvatske, momčad Sinja, sezonu će sigurno započeti bez iskusnog Nikole Pavlovića (odlazak na Vojnu akademiju) te ozlijeđenog Dražena Budimira. Momčad Sinja predvodit će iskusni reprezentativci Grčić i Kovačić uz  Prološčića koji se odličnim igrama nametnuo ovog proljeća. Branitelji naslova, ragbijaši Nade, cijelu proljetnu sezonu mučili su se s ozljedama i izostankom ključnih igrača. Ove jeseni  splitski sastav prvoligašku utrku započinje bez kapetana Čorića, Miljka i Rossa koji karijeru nastavljaju u Škotskoj, odnosno Irskoj. Dobre vijesti su da se oporavio  Perlain, diplomirao je Popović, uskoro bi trebao diplomirati i Lerotić, koji se  uspješno oporavlja od neugodne ozljede. Očigledno je da će prvi dio sezone splitski sastav biti na velikim iskušenjima igrajući  u znatno izmijenjenom sastavu. Pored iskusnih Popovića, Perlaina i Perića, više odgovornosti će morati preuzeti mlađi igrači predvođeni odličnim Domagojem Plazibatom.  Uz navedena četiri hrvatska kluba tu je i standardno kvalitetan slovenski prvak momčad RK Ljubljane. Sve navedeno navodi na zaključak da nas očekuje vrlo uzbudljiva i neizvjesna ragbijaška sezona koja će zasigurno ispuniti srca ljubitelja ragbija.

Ove subote 7.rujna u Splitu na Starom placu s početkom  u 16:00 sati igrat će se prijateljski susret između RK Nada i RK Zagreba. Prilika je to da stručni stožeri pred početak službenog natjecanja procijene stupanj pripremljenosti momčadi te iskušaju sve igrače koji su im na raspolaganju. Do početka natjecanja koje započinje 14. rujna stručni stožeri će iskoristiti vrijeme za  završno brušenje forme i konačno uigravanje svih linija momčadi.

Početak školske godine označava i povećanje  aktivnosti za sve mlađe kategorije. U Nadi, jednom od najuspješnijih splitskih sportskih klubova, u tijeku su upisi novih članova. Svi dječaci i curice, odnosno mladići i djevojke od 6 do 16 godina imaju priliku pridružiti se jednoj od brojnih  uspješnih sekcija splitskog kluba.