DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Susret odluke na Rudešu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

U susretu posljednjeg kola ovogodišnjeg regionalnog RRC natjecanja na zagrebačkom Rudešu dobit ćemo ovogodišnjeg pobjednika regionalnog natjecanja.

 

 

 

 

 

 

Momčadi ZRS i Dalmacije Sinja u direktnom obračunu odlučuju kome će pripast titula prvaka za 2019. go0dinu. Obje momčadi ovog proljeća igraju vrlo kvalitetno i napravile su niz pozitivnih rezultata koji su ih doveli do ovog susreta za naslov.
Na papiru momčad ZRS ima blagu prednost, „dečki“ igraju kod kuće i imaju širu bazu igrača.
S druge strane momčad Dalmacije Sinja potpuno rasterećena putuje u Zagreb. Uz pozitivan trud i karakter imaju i naklonost božice sreće. Bez poraza stižu u Zagreb i imaju prigodu boriti se za naslov.
Momčad je stekla dodatno samopouzdanje i nisu opterećeni ulogom favorita u susretu. Bit će zanimljivo kako će dvojica kapetana Marko Buljac (ZRS) i Marko Grčić ( Dalmacija Sinj) predvoditi svoje momčadi i tražiti put do trofeja.

Očekuje se velika borba za svaku stopu terena na Rudešu a tada bi veliku ulogu mogli imati dvojica pucača Nik Jurišić i Nikola Pavlović.
Može li mladi i talentirani otvarač Sinja Ivan Prološčić nadmudriti i iznenaditi iskusnog i prekaljenog kolegu Jurišića u redovima zagrebačke momčadi?
Na svoje će sigurno doći poklonici ragbija koji u subotu u16:30  dođu na igralište u Rudešu.

U drugom susretu završnice regionalnog natjecanja u Zenici na Kamberovića polju snage će odmjeriti ragbijaši Čelika i Nade. Iako se, ove sezone, neće boriti za osvajanje vrijednog trofeja, susret starih rivala uvijek plijeni pažnju zeničke i šire ragbijaške javnosti.
Svaka pobjeda i svaki susret ovih dvaju klubova imaju svoju novu priču i nove junake.

Igračima obiju momčadi u krvi je da se do zadnjeg atoma snage bore za pobjedu svoje momčadi bez obzira trenutnu ulogu favorita ili poziciju na tablici.
Ne sumnjamo da će tako biti i ove subote u Zenici. To je i razlog zašto ovi klubovi pored ostvarenih rezultata imaju posebne pozicije u sportskim obiteljima Splita i Zenice.

 

I. Prološčić RK Sinj