DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada-Sinj u 15 sati

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

Proljetnu natjecateljsku sezonu hrvatski ragbijaši otvaraju sa utakmicama Kupa Hrvatske. Očekivano u polufinalu svoja mjesta imaju četiri najkvalitetnija hrvatska ragbijaška kluba.

 


Ždrijeb je odlučio da ćemo u polufinalu gledati susrete unutar dviju hrvatskih ragbijaških  regija. U Splitu na Starom placu za finale će se boriti Nada i Sinj a na zagrebačkom Rudešu u finale će pobjednik susreta Zagreb – Mladost, obje utakmice igraju se u subotu u 15 sati. Početak je sezone i sve momčadi s podjednakim ambicijama iščekuju polufinalne susrete. Višestrukim prvacima Hrvatske, ragbijašima Nade, za razliku od nacionalnog prvenstva u protekle dvije sezone izmicao je trofej pobjednika  Kupa Hrvatske. Nada koja ove godine slavi šezdesetu obljetnicu kluba zasigurno će biti silno  motivirana da ove godine s trofejima uveliča obilježavanje značajne godišnjice kluba. S duge strane prošlogodišnji finalist momčad Sinja jednako je motivirana da napokon  dođe do vrijednog trofeja u seniorskoj kategoriji. Pripremni susreti uoči početka sezone najavljuju izjednačenu i neizvjesnu utakmicu. U ragbijaškom duhu, kolege iz reprezentacije i veliki sportski  prijatelji,  kapetani, Krešimir Čorić i Marko Grčić beskompromisno će  predvodit svoje  momčadi s ciljem  da nadigraju  i pobijede  rivale iz regije.  Prema najavama očekuje se ugodno proljetno vrijeme i istinski sportski derbi na Starom placu.

Podjednako zanimljiv susret iščekuje se u Zagrebu. Svaki susret gradskih rivala uvijek je bio dodatna motivacija akterima  te donosio pregršt  novih  uzbuđenja i neizvjesnost konačnog ishoda. Zagreb već nekoliko sezona gradi momčad u želji da se vrati u sami vrh hrvatskog ragbija. Prvi na tom putu ove subote stajat će im prošlogodišnji pobjednici, gradski rivali sa Krtičnjaka, momčad Mladosti. Kvalitetniji i uzbudljiviji početak ragbijaške sezone od ovog nismo mogli poželjeti, nadamo se i vjerujemo da će jednako tako  zanimljivo biti i nastavku kad nas pored finala Kupa očekuju susreti u regionalnoj ligi, nastupi reprezentacije kao i natjecanja u mlađim kategorijama.
Susret u Splitu sudit će Ivan Zelić iz Zagreba dok će gradski derbi na Rudešu  suditi Mario Dragičević iz Splita.
Plakat vidi ovdje.