DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada ide u kolijevku ragbija

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Povodom 60-te obljetnice kluba, kao nagrada za 17-tu uzastopno osvojenu titulu Prvaka Hrvatske seniorska momčad Nade putuje na pripremnu turneju u Škotsku, UK.

 


 

Dugogodišnji san, mnogih generacija kluba, o turneji na otok gdje se ragbi rodio, konačno se ostvario.

Petodnevna turneja započinje letom do Glasgowa, Škotska, u srijedu 6. veljače.
Dan kasnije u četvrtak ragbijaši Nade posjetit će kamp Glasgow Warriorsa, jedne od najboljih europskih ragbi momčadi, da bi navečer odigrali svoju prvu pripremnu utakmicu protiv momčadi Whitecraigs RC.
Dan potom, u petak 8.veljače Nada će odmjeriti snage s momčadi Hillhead Jordanhill RFC gdje je donedavno igrao bivši kapetan Nade i Hrvatske reprezentacije Tonči Buzov.
Subota 9. veljače rezervirana je za posjet Edinburgu gdje će na kultnom Murrayfieldu – stadionu škotske ragbi reprezentacije gledati susret II kola Kupa 6 nacija Škotska – Irska.

Bogat, nabijen program omogućit će splitskim ragbijašima da se osobno susretnu i upoznaju s metodama rada ponajboljih europskih i svjetskih ragbijaša. Šećer na kraju će sigurno biti uživo praćenje susreta Škotska – Irska.

Brojni ragbijaši i prijatelji Nade uplatom donacija iskazivali su svoju podršku za turneju splitskog kluba u postojbinu ragbija.
Ovim putem Nada se želi javno zahvaliti svima na podršci i pomoći, posebno ističući primjer igrača i članova Ragbi kluba Ljubljana te HARK Mladosti.

Trenutno najveći sportski rivali i najljući protivnici Nade na zelenom travnjaku, iskazali su se kao veliki sportski prijatelji. Nesebično su skupljali sredstva i uplatom donacija pripomogli realizaciji ovog projekta splitskog kluba.
Ova lijepa gesta na najbolji način prikazuje pozitivne odnose i međusobno poštovanje koji vladaju unutar ragbijaške zajednice.


U prilogu, pismo koje je RK Nada, primila od ragbijaša iz Ljubljane.