DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada poražena u Ljubljani 16:15(10:15)

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

jMomčad slovenskog prvaka  na vrlo zahtjevnom i teškom terenu  uspjela je pobijediti Nadu u još jednoj dramatičnoj utakmici. 


Domaća momčad iskoristila je prednost boljeg poznavanja uvjeta na mokrom i blatnjavom Ovalu. Splitska momčad u nešto pomlađenom sastavu dobro je otvorila susret. Već u desetoj minuti Nada je zgoditkom Šarića te dva kvalitetna udarca iz pretvaranja i kazne Rossa imala za ove uvjete solidno vodstvo 0:10. Protekom vremena s pogoršanjem uvjeta na travnjaku nešto lakši splitski skup sve češće je zapadao u probleme s blatom te inicijativa sve više prelazi na stranu domaće momčadi.

Burnik u 16. minuti iz kaznenog udarca smanjuje na 3:10. Do kraja prvog poluvremena obje momčadi nastoje dubokim šutevima udaljiti igru od svog prostora zgoditka. Igra se uglavnom između dva prostora linija od 22 metra. Prava uzbuđenja dolaze nekoliko minuta prije odmora. U 38. minuti zgoditkom  Oruča i pretvaranjem Burnika,  Ljubljana stiže do 10:10. Dvije minute potom Nada uzvraća zgoditkom   Marina Vlajčevića i na odmor momčadi odlaze s prednošću splićana 10:15.

U nastavku susreta ponovno gledamo iscrpljujuću borbu na sredini igrališta. Igrači se bore protiv protivnika i sve zahtjevnijih uvjeta sada na potpuno blatnjavom Ovalu. Na sceni dominiraju pucači obje momčadi. Na sreću domaće momčadi Burnik je dvaput bio uspješan te pogocima iz kaznenih udaraca Ljubljana u 60. minuti stiže do minimalne prednosti 16:15. Sva nastojanja splitske momčadi da do kraja susreta ponovno promijene rezultat u svoju korist  ostala su u blatu igrališta u Ljubljani. Dva pokušaja Rossa ostala su nerealizirana a domaći igrači iskusno su se čuvali od namjernih prekršaja te odlučno branili minimalnu stečenu  prednost. Na kraju iscrpljujuće utakmice zasluženo  slavlje domaće momčadi. Kao i prošle sezone, mjesec studeni u Ljubljani, donio je kišu te vrlo teške i zahtjevne uvjete za igrače na terenu. Više spretnosti i sreće u oba navrata imali su igrači domaće momčadi. U nadi da će u nekom novom susretu vrijeme poslužiti velike sportske rivale kako bismo istinski uživali u prezentaciji ragbija od strane ove dviju momčadi.

Ljubljana: Hočevar, Javornik, Nigerl, Puš, Miljuš, Fogec, Šercer, Oruč 5, Kadunc, Burnik 11, Okič, Volavšek, Penko, Jamnik, Troppan, Pilko, Okič, Rezar, Kapun, Lazič, Sajevic, Jaklič, Sambol
Nada: Šarić 5,
Čulić, Boko, Đurović, Perić, Čorić Bibić, Popović, Antić, Rosso 5, M. Vlajčević 5, Marjančević, Rudić, Markić, Plazibat, Grubišić, Borozan, Tomaš, Boljat, Vuletić, Žunić, Abramušić, B. Vlajčević.

U gradskom derbiju zagrebačkih ragbijaša uspješnija je bila momčad HARK Mladosti. Nakon vrlo otvorene i zanimljive igre u prvom poluvremenu iskusniji „akademci“ u nastavku su nadigrali rivale iz Kranjčevićeve s rezultatom 5:40 (5:12) .

Slijedeće kolo donosi nam uzvratni susret Ljubljana – Mladost u Ljubljani te susret Zagreb – Sinj na Rudešu.