DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

U subotu Sinj-Nada

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

Susret dalmatinskih prvoligaša u Sinju tradicionalno privlači pažnju ragbijaške javnosti. Sve kvalitetnija momčad Sinja, uvijek je bila posebno motivirana u susretima sa susjedima iz Splita.


 

Generacija nositelja igre sinjana,   generacija kapetana Grčića, zatim  Pavlovića, dosegla je optimalne godine i punu igračku zrelost. Uz njih, već nekoliko godina, sastav domaće momčadi stalno se popunjava mladim i vrlo darovitim igračima. Ove sezone to je momčad koja je spremna svakom izići na ravnopravan megdan. U prošlom kolu vidjeli smo kako je sinjska momčad,  u prorijeđenom sastavu,  pružila snažan otpor slovenskom prvaku, gostujući na Ovalu. Pred svojom publikom, sinjani s nestrpljenjem iščekuju susret sa momčadi  Nade, aktualnim prvacima Hrvatske. Iako u sastavu domaćina neće biti  Tomića i Efendića (ozljede) te Klarić –Kukuza (crveni karton), vođa sinjske momčadi, Marko Grčić najavljuje  zanimljivu, dinamičnu i  vitešku utakmicu  na igralištu sportskog centra na Trnovači.

Momčad Nade nakon vrijedne pobjede nad Mladosti putuje na megdan u Sinj. Splićani ne pamte kada su, na početku jesenske natjecateljske sezone, u prvoj utakmici, već nakon pet minuta igre,  ostali bez tri igrača u početnom sastavu. Problemi sa sastavom  momčadi nastavljaju se i ovog tjedna: Boko, Jelavić, Lerotić i Olujić su ozlijeđeni, a zbog obveza nedostajat će Jurčević i Marčić. Unatoč svemu splitska momčad spremna je i motivirana  za subotnji susret. U Sinju se  očekuje  jedna čvrsta, tvrda  utakmica, puna snažnih duela i borbom za svaki pedalj trave na Trnovači. Bit će to i zanimljiv  taktički okršaj trenera kako se snalaze u situaciji bez nekoliko bitnih nositelja igre u momčadi.

U Zagrebu na Rudešu  domaći ragbijaši dočekuju momčad Ljubljane. Popularnim zagrebačkim lavovima iz dana u dan rastu sve veći i čvršći zubi. Mlada  momčad sazrijeva  i pitanje je vremena kad će pokazati svu svoju vještinu i moć. Momcima u bijelim dresovima treba nekoliko pobjeda u nizu da dignu samopouzdanje, steknu stabilnost,  čvrstoću igre  i taktičke discipline. U goste im dolazi momčad slovenskog prvaka ohrabrena rezultatima ostvarenim u prva dva kola. Razigrani Zmajčeki pobijedili su u dvije vrlo zahtjevne i izazovne utakmice protiv Mladosti i Sinja. Mogu li lavovi sa Rudeša zaustaviti ovojesenski triumfalni hod  momčadi iz Ljubljane saznat ćemo u subotu na Rudešu.