DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Početak jesenske sezone

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

U subotu 15. rujna započinje jesenska ragbijaška sezona.


Nakon uzbudljiva tijeka i završnice prošlogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, poklonici ragbija s nestrpljenjem iščekuju početak nove prvenstvene utrke. Ujednačenost kvalitete dovela je do dramatične završnice i prilične pažnje ragbijaške i sportske javnosti. Mogu li sve kvalitetnije momčadi HARK Mladosti, RK Sinja i RK Zagreba prekinuti rezultatsku dominaciju Ragbi kluba Nada-Split, višestrukog prvaka Hrvatske, pitanje je koje će zaokupljati pažnju ragbijaške javnosti i ove sezone. Momčadi se sve kvalitetnije pripremaju, stalno se radi na usavršavanju stručnog i igračkog kadra, stoga vjerujemo da nas očekuje jedna uzbudljiva i kvalitetna ragbijaška sezona. U hrvatskom ragbiju nema dramatičnih prijelaza igrača iz kluba u klub. Promjene u igračkom i trenerskom kadru neznatne su u odnosu prema promjenama u rosteru profesionalnih klubova.

Ipak vrijedno je zabilježiti: Nik Jurišić nakon šestomjesečnog izbivanja zbog ozljede vratio se u redove Mladosti. Od ove jeseni, kapetan je preuzeo i trenersku palicu zagrebačkih akademaca, zamijenivši reprezentativnog kolegu prof. Ivana Šutu. U novu sezonu mladostaši će bez iskusnih Buljanovića, Bljaića te najvjerojatnije bez braće Slaviček.

Promjena trenera dogodila se i u drugom zagrebačkom prvoligašu. Klupu RK Zagreb napustio je nekadašnji All Blacks, Gary Braid a do dolaska nove akvizacije s N. Zelanda momčad za sezonu pripremao je stožer u sastavu: doc.dr.sc. Miroslav Mandić, Tvrtko Zelić i prof. Hrvoje Bartolić. Sastav momčadi najavljen je bez većih promjena.

Najmanje promjena bilo je u redovima dalmatinskih prvoligaša. Kod aktualnog prvaka, momčadi RK Nada, bilježimo tek povratak Đurovića, Jurčevića i Marčića u sastav prve momčadi. Trenerski dvojac M. Borozan i I. Rešetar nastavljaju posao na istim funkcijama.
Prema dobivenim informacijama iz RK Sinj, njihova momčad sastavljena je od istih igrača koji su nastupali ovog proljeća. Voditelj sinjske momčadi, Marko Grčić, istaknuo je veliko zalaganje i entuzijazam svih igrača tijekom ovosezonskih priprema. U godini kada sinjski klub slavi 40 godina uspješnog djelovanja, želja svih igrača i vodstva je konačno stići do jednog vrijednog seniorskog trofeja.

Ovogodišnje natjecanje igra se u istom formatu kao i lani tj. uz hrvatske prvoligaše nastupat će slovenski prvak RK Ljubljana kao pridruženi član lige.

Parovi I. kola
Sinj, 15. rujna 2018. RK Sinj – RK Zagreb SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 16:00
Zagreb, 15 rujna 2018. HARK Mladost – RK Ljubljana Igralište Mladosti 14:00