DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Hrvatskoj „sedmica“ na Starom placu

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

Unatoč visokoj dnevnoj temperaturi vrlo ugodno ragbijaško popodne na Starom placu.

 

 

  

U opuštenoj prijateljskoj atmosferi odigrano je ukupno 11 vrlo zanimljivih, na trenutke vrlo kvalitetnih susreta. Glavni cilj stožera hrvatske Ragbi 7 reprezentacije je ispunjen. Kandidati za reprezentaciju odigrali su ukupno 4 susreta gdje su mogli uvježbavati različite taktičke varijante. U grupnoj fazi dva lakša susreta te dva zanimljiva i prilično kvalitetna susreta u polufinalu i finalu. Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine.Skupina A:
1. USGRC 1
2. RK Nada
3. HARK Mladost

Skupina B:
1. Hrvatska 
2. USGRC 2 
3. RK Sinj

Treba naglasiti da su svi hrvatski klubovi nastupali bez svojih reprezentativnih kolega. Prema očekivanju na kraju grupne faze izdvojile su se četiri najkvalitetnije momčadi za obračune u polufinalnim susretima. Iz skupine A, to su bile USGRC 1 i RK Nada, te Hrvatska i USGRC 2. iz skupine B.
Na kraju zasluženo u finalu su se našli selekcija studenata iz Glasgova USGRC 1 te selekcija Hrvatske. Naša izabrana momčad očekivano je pobijedila rezultatom 31:12.
Identičnim rezultatom momčad RK Nada pobijedila je drugu momčad glazgovskih studenata u borbi za treće mjesto.

Naši reprezentativci iskoristili su priliku da u stvarnoj situaciji isprobaju što veći broj igrača i kombinacija pred nastup na EP slijedećeg tjedna. Što je posebno bitno igrači su odigrali 4 intezivna susreta za vrijeme najveće vrućine, simulirajući moguće uvjete koji ih očekuju na EP u Zagrebu. Nastavak priprema za EP realizirat će se u Zagrebu nakon kojih će se objaviti konačan spisak igrača prijavljenih za EP.

Rezultati grupna faza:

Nada – HARK Mladost 28:14
USGRC 2 – RK Sinj 15:7
USGRC 1 – RK NADA 19:5
Hrvatska - USGRC 2 62:0
HARC Mladost – USGRC 1 24:35
RK Sinj - Hrvatska 0:56

Razigravanje za plasman:
USGRC 1 – USGRC 2 31:19
RK Nada – Hrvatska 21:12
HARK Mladost - RK Sinj 33:0
USGRC 2 – RK Nada 12:31
USGRC 1 – Hrvatska 12:31

Poredak:
1. Hrvatska 
2. USGRC 1 
3. RK Nada  
4. USGRC 2  
5. HARK Mladost  
6. RK Sinj

Prva linija

Niko Pavlovic

LL Roso 12