DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Triumfalan pohod Nade u Zagrebu!

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Bogat ragbijaški vikend u Zagrebu protekao je u znaku ragbijaša i ragbijašica RK Nada – Split.


 

Sve tri završnice Prvenstva Hrvatske igrane proteklog vikenda u Zagrebu završile su triumfom splitskih mladića i djevojaka. Dvije nove titule i pobjeda seniora na prvom turniru PH R-7 rezime su uspješnog nastupa Nadinih momčadi na završnicama PH održanih jučer u Zagrebu.

U finalu PH za kadete do 16. godina mladi ragbijaši Nade uvjerljivo su nadmašili vršnjake iz RK Zagreb rezultatom 64:14 (21:14). Titulu Prvaka Hrvatske za 2018. god. zaslužili su slijedeći igrači pod vodstvom trenera prof. Ante Olujića: Petera, Perišin, Šunjić, Uzelac, Starčević Januška , Mojsović, Petričević, Vuletić, Plazibat, Tabak, Šolić, Mitar, Marasović, Šimundža, Bošnjak, Fadić, Urlić i Novaković.Jednako uvjerljive bile su i ragbijašice Nade na drugom završnom turniru PH R-7 za žene. Do nove titule splitske ragbijašice stigle su upisavši novih 6 pobjeda nad svojom konkurencijom u Zagrebu. Izabranice trenera prof. Nikole Denića ove godine upisale su svih 12 pobjeda iz dvanaest susreta uokviru natjecanja za PH. Mnogo važnije od broja pobjeda je vrlo dobra igra i kvalitetna isprofiliranost djevojaka iz Splita. Sastav Nade djeluje kao dobro uhodan stroj ili orkestar u kojem svaka cura imasvoju točno utvrđenu dionicu.

Zajedničkim uspješnim djelovanjem postiže se konačan cilj a to je pobjeda i pozitivan rezultat.
Na završnom turniru u Zagrebu splitske djevojke nastupale su u sastavu:
Franćeska Pleština, Tihana Žaja, Ela Kovačić, Vedrana Alajbeg, Maja Gaica, Sara Buratović, AnabelaBonačić-Vicić, Nikolina Điko, Ana Colić i Antea Dedić.Potpunu dominaciju splitskog kluba na završnim turnirima PH R-7 2018. održanim jučer u Zagrebu potvrdili su seniori Nade. Na prvom ovogodišnjem turniru PH R-7 za seniore, splitska momčad u nikad jačoj konkurenciji upisala je svih pet pobjeda iz 5 odigranih susreta. Iako se zbog dosta  pomlađenog sastava osjetila neuigranost splitske momčadi u grupnoj fazi natjecanja, u odlučnim utakmicama za plasman, splitska momčad pokazala je igračku kvalitetu i autoritet favorita.

Lucidnosti imaginacija Luke Lerotića, uz istaknutu efikasnost Plazibata, i Vlajčevića bili su teško rješiva enigma za sve protivničke momčadi. Potpomognuti sa iskusnim Antićem, Burazinom i Rossom, uz snažne i odvažne radilice Rudića, Popovića i Jelavić- Mitrovića splitska momčad uspješno je rješavala sve probleme na terenu u Zagrebu.
Kad tome pridodamo i uspješne epizode mladih Vuletića,Markića i Žunića te kvalitet jučer odsutnog Perića splitska momčad s optimizmom može čekati drugi turnir i konačnu odluku o novom Prvaku Hrvatske.

Od ostalih sudionika seniorskog turnira izdvajamo, jučerašnjeg protivnika Nade u finalu, vrlo dobru momčad RK Sinj te momčadi HARKMladost i RK Zagreb.
Posljednji turnir PH R-7 za seniore predviđen je za 16. lipnja u regiji Dalmacija.