DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Najava ragbi vikenda

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Kraj svibnja u ragbijaškom kalendaru rezerviran je za završnice PH za mlađe kategorije te turnirimaPH u ragbiju 7.


 

Ovaj vikend očekuje nas bogat ragbijaški program na terenima SC Savica u Zagrebu. Na prvom ovogodišnjem turniru PH R-7 za seniore nastupit će 8 momčadi:
1. HARK Mladost,
2. RKLokomotiva
3.RK Nada
4. RK Novi Zagreb
5. RK Rijeka
6. RK Rudeš
7. RK Sinj
8. RK Zagreb

Drugi turnir predviđen je za 16. lipnja 2018 u regiji Dalmacija. Momčad odnosno klub koji prikupi najviše bodova na oba turnira osvojit će naslov Prvaka Hrvatske za 2018.god.

Draž popularne„sedmice“ je u dinamici i nepredvidljivim obratima. Momčadi koje bude u stanju ponoviti više kvalitetnih nastupa u jednom danu, te koje su kadre podnijeti pritisak nakon neočekivanih obrata mogu računati na solidan plasman. Zbog izuzetnih napora, dinamike, ragbi sedam igraju najspremniji igrači s izrazitom brzinskom izdržljivošću. S obzirom na dosadašnja iskustva u krug favorita mogli bi smo staviti branitelje naslova momčad RK Nada iz Splita, momčad HARK Mladosti i RK Sinja.
Ove tri momčadi raspolažu s nešto većim brojem kvalitetnih brzih i mobilnih igrača. Draž svakog natjecanja, a pogotovo nepredvidljive sedmice je u faktoru iznenađenja i sreće gdje jedna lopta može bitno odrediti tijek susreta. Stoga svim ljubiteljima sporta preporučamo da u subotu isprate PH u R-7 na Savici, gdje će na djelu moći vidjeti ponajbolje hrvatske ragbijaše i ragbijašice.

Za razliku od muškaraca kojima je ovo prvi turnir ove sezone, žene će u subotu nastupiti na svom posljednjem finalnom turniru u okviru Prvenstva Hrvatske. Prije tri tjedna u Splitu ragbijašice Nade stekle su izvjesnu prednost nad ragbijašicama ŽARK Mladosti i ŽRK Zagreb. Bilo bi veliko iznenađenje da splićanke ispuste prednost i ostanu bez naslova. Spoj ženske mladosti i ljepote,povezana sa sve boljom tehnikom i vještinom hrvatskih ragbijašica zbog svoje atraktivnosti stječe sve više poklonika ove igre.

Istog dana na Savici će se igrati i Završni turnir PH za kadete do 16. godina. Na turnir su se plasirale momčadi HARK Mladosti, RK Nada i RK Zagreb. Prošlog tjedna dalmatinski klubovi odnijeli su dvije titule kući iz Zagreba. Juniori Nade bili su najbolji u konkurenciji igrača do 18. godina a mladi kadeti Sinja pobijedili su u konkurenciji kadeta do 14. godina.

Hoće li zagrebački klubovi stići do prvog trofeja ove godine ili će on završiti u rukama splitskih kadeta saznat ćemo u subotu poslijepodne.