DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

RRC Borba za titulu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Regionalno natjecanje ragbijaša donosi nam još jedan vrlo uzbudljiv i dramatičan sportski vikend.Obje dalmatinske momčadi u posljednjem kolu gostuju i obje imaju priliku osvojiti titulu regionalnog prvaka. Prva će na teren istrčati momčad Dalmacije. Selekcija sastavljena od igrača Sinja i Mak. Rivijere u subotu gostuje kod Čelika.
U slučaju pobjede, momčad Dalmacije će preteći Nadu na prvenstvenoj ljestvici te s nestrpljenjem iščekivati ishod susreta ZRS – Nada koji se igra dan kasnije.

Oba susreta biti će vrlo otvorena s neizvjesnim ishodom. Nada i Dalmacija moraju ići na pobjedu jer im samo pobjeda osigurava naslov prvaka. Dvije domaće momčadi RK Čelik i selekcija ZRS eventualnom pobjedom neće bitno promijeniti svoju poziciju na ljestvici ali mogu značajno utjecati na vrh ljestvice. Pred svojom publikom sigurno će željeti ispraviti propuste napravljene tijekom ovogodišnjeg natjecanja.

To se posebno odnosi na momčad ZRS za koju pouzdano znamo da može pružiti puno više u regionalnom natjecanju. Ako tome dodamo začine u obliku tradicionalnog rivalstva očekuje nas zaista uzbudljiv kraj regionalnog natjecanja.
Nik Jurišić, voditelj momčadi ZRS, za susret s Nadom neće imati na raspolaganju iskusne igrače skupa Marka Buljanovića, Marijana Slavičeka, Nevena Crnobrnju i Ervina Bljaića koji su se nakon finala PH oprostili od aktivnog igranja. Ipak kada uZagreb dolazi Nada uvijek nastupa „opsadno stanje“ te su igrači maksimalno motivirani da „skinu“velikog rivala. Tijekom jeseni to im je uspjelo nekoliko puta.

S druge strane splitska momčad pokazala je svoju moć u finalu PH superiorno zadržavši titulu u svojim rukama. Treneri Nade, Mate Borozan i Ivan Rešetar pripremajući momčad za susret s selekcijom ZRS nisu dozvoljavali razgovor o bilo kakvim matematičkim kalkulacijama. U Zagrebu ih dočekuje respektabilna momčad motivirana da još jednom uzme „skalp“ prvaku. Od svojih igrača očekuje da kao u finalu PH susret odigraju maksimalno angažirano i koncentrirano.

Najsigurniji i najslađi hod do titule je pobjeda nad velikim rivalom.Slično razmišljanje ima i dvojac Grčić, Lovreta koji pripremaju momčad Dalmacije za gostovanje uZenici. Kapetan reprezentacije u posljednjem ciklusu utakmica EP, Marko Grčić nam je rekao:“ Mi se pripremamo da pobijedimo u susretu u Zenici. Momčad Čelika uvijek je bila neugodan protivnik na svom terenu ali mi želimo dati sve od sebe i ostaviti nas u trci za regionalnog prvaka. Na nama je da učinimo svoje te čekamo ishod susreta u Zagrebu.“

RAGBI Split, 17.05.2018.
Regionalna RRC liga

Zenica, 19.5.2018., RK Zenica – Dalmacija, Igralište NK Nemila,   15:30 sati
Zagreb, 20.5.2018., ZRS - Nada, NŠC Stjepan Spajić,  14:00 sati