DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada- Čelik, najava

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju utakmicama u okviru regionalne RRC lige. 


 

 

 

 

 

Ove sezone trebali bi gledati vrlo dinamično i izjednačeno natjecanje. Momčadi koje su prijavljene za natjecanje sve više su selekcije gradova i ragbijaških regija po uzoru na European Rugby Champions Cup i Challange Cup. Na ovaj način podiže se kvaliteta i izjednačenost momčadi, a samim tim i veća neizvjesnost i draž natjecanja.

Ove godine sudionici natjecanja su:
RK Čelik,
RK Ljubljana,
RK Nada,
Selekcija Dalmacija i
Selekcija Zagrebačkog ragbijaškog saveza.

Čast da premijerno otvore sezonu u pravim zimskim uvjetima dobili su ragbijaši Nade i zeničkog Čelika. Nakon puna dva mjeseca priprema momčadi s nestrpljenjem očekuju početak natjecanja za regionalni trofej. Utakmice Nade i Čelika tradicionalno izazivaju pažnju ljubitelja ragbija na ovim prostorima. Veliko rivalstvo na travnjaku donosilo je uvijek otvorene, beskompromisne i neizvjesne okršaje uz stalno prisutni respekt i međusobno uvažavanje. Zbog obnove travnjaka na Starom placu Nada će svoju prvu utakmicu kao domaćin igrati u Sinju.

Iako mjesto i vremenske prilike idu više na ruku gostima koji su navikli na zimske uvjete, splitska momčad kao višestruki pobjednik ovog natjecanja motivirana je i spremna prihvatiti sve izazove subotnjeg susreta i ovogodišnjeg natjecanja. U odnosu na jesenski sastav splitskoj momčadi pridružili su se iskusni i pouzdani Frane Marčić i Toni Žunić. Šteta što će Marčić zbog ozljede zgloba propustiti susret u subotu.
Momčad Čelika na putu je novog sportskog uzleta, željna dokazivanja i ostvarivanja rezultata poput onih iz osamdesetih godina prošlog stoljeća. Dokaz toga su i rezultati reprezentacije BiH koja je prošle godine ostvarila napredak i ove godine zajedno sa Hrvatskom nastupa u europskoj skupini 1 Jug u okviru Prvenstva Europe. Susret Nade i Čelika u Sinju sudit će Dušan Leskovar iz Ljubljane.

Istog dana u Sinju s početkom u 13:00 sati Selekcija Dalmacije u sklopu priprema za sezonu odigrat će prijateljskisusret s momčadi RK Ričany iz Češke.

Na istom igralištu u nedjelju 4. ožujka s početkom u 13 sati sastat će se ženskisastavi RK Nada i RK Ričany

Regionalna RRC liga
Sinj, 3. ožujka 2018.
RK Nada Split - RK Čelik Zenica
Igralište SC „ Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 15:30