DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Mladost - Nada, najava

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

Posljednja dva kola jesenjeg dijela natjecanja donose nam konačan rasplet na vrhu prvenstvene tablice.

 

 

  

Tri vodeće momčadi Prvenstva Hrvatske susreću se u međusobnim susretima nakon kojih će se utvrditi konačan redoslijed na tablici.
Ove subote momčad Nade putuje u Zagreb na ogled HARK Mladosti. Na popularnom zagrebačkom Krtičnjaku pada odluka o nositelju startne jedinice za doigravanje na proljeće. Naime, splitska momčad u slučaju pobjede ima osigurano prvo mjesto bez ikakvih dvojbi, u slučaju pobjede Mladosti, Nada je sigurno druga, a Mladost mora pobijediti Sinja u posljednjem kolu da bi bila prva. Da bi Sinj upao u doigravanje, najprije treba ove subote pobijediti Zagreb, zatim Mladost u posljednjem kolu uz uvjet da Nada ove subote pobijedi Mladost.

Ljubitelji ragbija nisu odavno mogli ispratiti ovako uzbudljiv scenarij na kraju jesenske sezone. Branitelj naslova momčad Nade bez ikakvih kalkulacija putuje u Zagreb. Poraz od Mladosti u Splitu na početku ove sezone dodatno je motivirao splitsku momčad i ona s nestrpljenjem čeka uzvrat u Zagrebu. U početni sastav se vraćaju ove sezone odlični Plazibat i Rudić, nedostaje tek iskusni Tomislav Burazin. Startna jedinica donosi prednost igranja kod kuće u doigravanju na proljeće.

S druge strane momčad Mladosti jednako želi startnu jedinicu i prednost u doigravanju za prvaka. U posljednjih nekoliko godina Mladost je stvarala momčad koja je stasala i mogu ravnopravno parirati Nadi. Ovojesenska povijesna pobjeda u Splitu daje im priliku i mogućnost da mogu ove sezone ostvariti san generacija akademaca da se ponovno okite titulom prvaka države.
Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je pobjeda u subotnjem derbiju. Svi igrači su na raspolaganju i spremni za okršaj sa splitskom momčadi.

Igrači obiju momčadi se isuviše dobro poznaju kroz ligaške susrete i utakmice reprezentacije da bi mogli govoriti o pripremi nekih specijalnih iznenađenja. Neovisno o vremenskim uvjetima i stanju terena biti će to sigurno borba za svaku loptu i svaki pedalj terena u Zagrebu. Pobjednika će najvjerojatnije odlučiti trenutak inspiracije nadahnutih pojedinaca ili neka slučajna, neočekivana tehnička pogreška i trenutni pad koncetracije uvjetovana uvjetima na travnjaku.
Obje momčadi pune su kvalitetnih igrača te možemo u subotu očekivati istinski sportski događaj i pozitivnu atmosferu koju priželjkujemo na svakom hrvatskom derbiju.

U sjeni zagrebačkog okršaja Mladosti i Nade, u Sinju, na igralištu Sporstkog centra na Trnovači, momčad Sinja, dočekuje drugog zagrebačkog prvoligaša, momčad Zagreba. Sinj u završnicu jesenskog dijela ulazi bez nekoliko ozlijeđenih igrača.
Momčadi će najviše nedostajati reprezentativci Luka Kovačić i Niko Pavlović.
Ukoliko želi ostati u igri za prvaka Sinj mora pobijediti u dva posljednja susreta. Za razliku od momčadi Sinja igrači Zagreba bez ikakvog imperativa stižu na subotnji meč. Mogu li sve bolji mladi zagrebčani iznenaditi favorizirane domaćine vidjet ćemo u subotu.

Prvenstvo Hrvatske IX kolo
Sinj, 2.12.2017. RK Sinj - RK Zagreb,          SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 14:00
Zagreb, 2.12.2017. HARK Mladost - RK Nada,                        Igralište Mladosti 14:00