DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Prvenstvo Hrvatske VIII kolo

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

U osmom kolu PH u ragbiju oba dalmatiska kluba igraju kod kuće.

 

 

 

 

 

 Nada na Starom placu dočekuje momčad Zagrebaa na igralištu Sportskog centra na Trnovači, Sinj je domaćin momčadi Ljubljane.
Ragbijaši Nade, unatoč problemu sa ozljedama igrača, izraziti su favoriti u susretu sa trenutno posljednjo plasiranom momčadi prvenstva. Kod momčadi Zagreba uočljiv je višemjesečni rad novozelanđanina Garry Braida.

Momčad je dobila fizionomiju.Poziciono kvalitetnije drže linije uz sada već prilično stabilnu i čvrstu obranu. Momčad je sposobna odigrati vrlo kvalitetno nekoliko faza igre ali za postignuti stalni kontinuitet igre treba vremena te što više kvalitetnih utakmica. Unatoč evidentnom napretku u igri bijelih lavova s Rudeša sumnjamo da su dosegli razinu da opasnije ugroze splitsku momčad.

Snaga splitskog kluba upravo proizlazi iz kvalitetne organizacije igre, te tehničke i taktičke pripreme momčadi i ključnih pojedinaca. Unatoč brojnim promjenama u igračkom sastavu, Nada uspijeva zadržati svoj stil igre sa podjelom odgovornosti igrača na svakom dijelu terena. Ekstra nadareni pojedinci i nosioci igre uvijek su prvo u službi sistema pa tek onda njegova kvalitetna nadogradnja.

Mnogo više neizvjesnosti očekuje se u subotnjem susretu između Sinja i Ljubljane. Momčad Sinja je pozitivno osvježenje ovog jesenskog dijela natjecanja. Okosnica momčadi Grčić, Kovačić i Pavlović vrlo dobro je funkcionirala te je momčad dosegla razinu da se ravnopravno s Nadom i Mladosti bori za doigravanje. Nažalost povrede prvo Pavlovića a sada i Kovačića imat će značajan utjecaj na igru sinjske momčadi.

Susret s Ljubljanom biti će pravi ispit mogućnosti ragbijaša Sinja. Momčad Ljubljane nakon lošeg prvenstvenog starta dosegla je natjecateljsku formu. Kad igraju u punom sastavu vrlo su čvrst i neugodan protivnik.
Ponove li uspjeh s početka sezone kad su jednom već nadmašili momčad Ljubljane Sinj s velikim optimizmom može ući u posljednja dva kola kad dočekuje na svom terenu Zagreba 2.12. i Mladost 9.12. kad će se direktno odlučivati o plasmanu za doigravanje.

Prvenstvo Hrvatske VIII kolo
Split, 25.11.2017. RK Nada – RK Zagreb Igralište RK Nada Stari plac 14:00 sati
Sinj, 25 .11.2017. RK Sinj – RK Ljubljana SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ 14:00

Kup Hrvatske – Kadeti U-16

U nedjelju 26. studenog 2017. u Zagrebu će se igati završni turnir Kupa Hrvatske za kadete do 16.god.
Na završni turnir plasirale su se tri momčadi:
HARK Mladost,
RK Nada i
RK Zagreb.