DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ragbijaški derbi na Starom placu

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

Nakon tri uvodna kola slijede nam utakmice koje će bitno utjecati na daljnji poredak u ragbijaškom prvenstvu.

 

 

 

 

 

Nada na Starom placu dočekuje momčad Mladosti a osvježenje ovog prvenstva, momčad Sinja, putuje u Zagrebgdje će odmjeriti snage s istoimenim prvoligašem.
Na kultnom splitskom igralištu pod Marjanom, sastat će se dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi uposljednjih nekoliko sezona. U obje momčadi na teren će istrčati više od polovine standardnih reprezentativaca Hrvatske.

Stoga očekujemo istinsku sportsku predstavu zbog kojih dolazimo na stadione. Nada se u protekla dva tjedna spremala isključivo za subotnji derbi. U momčad su se vratili oporavljeni Rosso i Vlajčević a na raspolaganju su ponovno iskusni Čulić i Draganić.
Sve linije momčadi dobro su pokrivene i igrači s nestrpljenjem očekuju početak susreta u subotu. Mladost koja od 1958. godine čeka na titulu seniorskog prvaka u ragbiju 15, već niz godina puše za vratom splitskoj momčadi.
Unatoč neočekivanom posrtanju protiv Sinja prošlog tjedna Mladost puna optimizma i izuzetno motivirana dolazi na ogled višestrukom prvaku Hrvatske.

Prema riječima trenera mladostaša, Ivana Šute, susret protiv Nade u Splitu oduvijek je bio inspirirajući za sve hrvatske momčadi. Mladost je u više navrata dokazala da može ravnopravno parirati splitskoj momčadi te da u subotu očekuje u prvom redu kvalitetnu igru svoje momčadi. Momčad koja u 80. minuta intezivne borbe pored vrelog srca sačuva hladnu glavu biti će pobjednik subotnjeg susreta.

Puna optimizma u Zagreb putuje druga dalmatinska momčad. Dvije vrijedne pobjede protiv prvaka Slovenije i viceprvaka Hrvatske unijeli su dodatnu sigurnost i optimizam u redove sinjske momčadi. Izabranici mladog i ambicioznog trenera Marina Tvrdića znatno su unaprijedili i ubrzali igru ove sezone. Dolaskom Luke Kovačića u redove sinjana, momčad je dobila na tempu u oba smjera.

Uz solidan radni skup momčad Sinja ima izrazito čvrstu liniju u kojoj dominiraju vrlo moćni Marko Grčić i Niko Pavlović. Ukoliko budu igrali kompletni i zaobiđu ih ozljede momčad Sinja bit će veliko otkriće ove sezone. Na velikoj muci u subotu će biti Gary Braid - trener momčadi Zagreba. Nakon tri prvenstvena poraza u goste im dolazi vrlo motivirana i čvrsta momčad Sinja. Mladi zagrebčani unatoč porazima solidno su odigrali protiv Mladosti i Nade ali su pravi debakl doživjeli prošle subote u Ljubljani. Očito, da momčad još nije navikla na stalna opterećenja, igrajući iz tjedna u tjedan protiv objektivno kvalitetnijih momčadi. Očekuje ih mukotrpan hod ka sazrijevanju i novi ispit protiv možda nikad neugodnijeg Sinja u subotu.

Prvenstvo Hrvatske 2017/2018 IV. kolo
Split, 7.10.2017. RK Nada - HARK Mladost Igralište RK Nada (Stari plac) 14:00 sati
Zagreb, 7.10.2017. RK Zagreb - RK Sinj Igralište Rudeš 16:30 sati