DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Zagreb - Nada, najava

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

Nakon uspješno položenog ispita protiv prvaka Slovenije, ragbijaši Nade ovaj vikend gostuju u Zagrebu gdje će na Rudešu igrati protiv RK Zagreb. 

 

 

 

Prema najavi trenera splitske momčadi, Nada će nastupiti u istom sastavu kao i prošle subote pojačana za iskusnog Gorana Čulića. Rosso i Vlajčević još su na poštedi, a Jurčević i Perlain trenutno nisu spremni za nastup. Unatoč nešto pomlađenom sastavu, u momčadi i stručnom stožeru vlada optimizam pred subotnju utakmicu. Kvaliteta i iskustvo su na strani splitske momčadi, koja je odlučna da se iz Zagreba vrati sa tri boda. Rast forme se tempira za utakmice koje će uslijediti u listopadu, kada dolazi i prva utakmica protiv glavnog protukandidata za naslov prvaka, momčadi HARK Mladosti.

U momčadi Zagreba već je vidljiv rukopis njihova trenera novozelanđanina Gary Braida. Momčad je homogenija, dobro stoji na terenu i jasno se uočavaju linije kretanja u napadu i obrani. Trebat će još vremena da momčad sazrije, dobije na čvrstoći i kontinuitetu igre, da bi se pridružila vodećem hrvatskom dvojcu. Unatoč porazu od gradskog rivala, igrači Zagreba pružali su dostojan otpor favoriziranim mladostašima tijekom cijelog susreta.
Isto očekujemo i ove subote gdje će zagrebaši nastojati „prodati što skuplje kožu“ te vrebati eventualnu opuštenost gostujuće momčadi iz Splita.

U drugom susretu ovog kola ragbijaši Sinja ugošćuju momčad Ljubljane. Prošlih sezona, igrači Sinja, u okviru regionalne RRC lige, igrajući za momčad Dalmacije, više puta su se susretali sa momčadi slovenskog prvaka. Bile su to uvijek zahtjevne i vrlo neizvjesne utakmice. Ovaj put izabranici Marina Tvrdića sami će na megdan s mladićima koje trenira iskusni Andrew Fenton. Stručni stožer prošle subote bio je u Splitu i pažljivo ispratio nastup Ljubljane. Jesu li uspjeli detektirati slabe točke gostiju te u sedam dana postaviti igru koja vodi do uspjeha protiv renomiranog protivnika vidjećemo u sobotu na igralištu SC u Trnovači.

Ovo kolo slobodna je momčad HARK Mladosti.