DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Prvenstvo Hrvatske u Ragbiju 7, završni turnir

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Stari plac ove subote pružit će nam ponovno nova ragbijaška uzbuđenja.

 

 

 

 

 

 

 

Na igralištu pod Marjanom igraju se finalni turniri PH u R-7 za muškarce i žene. U muškoj konkurenciji za završni turnir kvalificirali su se HARK Mladost, RK Invictus, RK Nada, RK Sinj, RK Novi Zagreb te RK Zagreb. U konkurenciji djevojaka nastupit će RK Nada , RK Zagreb te ŽRK Mladost. Gledatelji će moći uživati u ukupno 17 utakmica počevši od 13:00 sati. Kod muškaraca ulogu favorita dijele pobjednici regionalnih turnira u Zagrebu (HARK Mladost) i Splitu (RK Nada).
Branitelji naslova momčad Mladosti pokazala je superiornost na kvalifikacijskom turniru u Zagrebu. Mladost se već duži period sprema za značajni turnir europskih prvaka u Sankt Peterburgu.
Momčad je u formi i što je najvažnije svi igrači su zdravi. Mladići predvođeni Nikom Jurišićem učinit će sve da trofej zadrže u klubu na Savi.

Ljubitelji ragbija očekuju veliki finale između Mladosti i Nade. Momčad Nade predvodit će iskusni Vedran Antić koji će uz Luku Lerotića kreirati igru splitske momčadi. Momčadi igraju po četiri utakmice te će značajnu ulogu igrati regulacija utroška energije na svakoj pojedinoj utakmici. Od ostalih momčadi ponajviše očekujemo od Sinja i Novog Zagreba. To su momčadi koje su uvijek spremne zagorčati račune favoritima.

Dinamična i nepredvidljiva „sedmica“ uvijek daje priliku za pokoje izneneđenje. Jedna lopta vrlo često zna ispuniti ili odnijeti nečije snove. Zato s nestrpljenjem iščekujemo subotu da uživamo u ragbiju i pozdravimo nove Prvake Hrvatske.

Svoje ragbijaško znanje i vještine u subotu će nam pokazati i djevojke. Na prvom turniru u Zagrebu najviše su pokazale djevojke splitskog trenera prof. Nikole Denića. Od tada ekipa Nade pojačana je za Anteu Dedić koja je stigla iz SAD-a. Američka studentica Antea sigurno biti će veliko pojačanje splitskoj ekipi. Kakav odgovor splitskim djevojkama spremaju „ljute „ rivalke igračice Mladosti vidjet ćemo u subotu.

Uzbudljiv ragbijaški vikend završava u nedjelju 21. svibnja. Također u Splitu igraju se završnice Prvenstva Hrvatske za kadete U-14 te juniore U-18. Na završni turnir u obje kategorije plasirale su se momčadi HARK Mladosti,RK Nada, RK Sinj i RK Zagreb.