DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Mladost i Nada opravdali ulogu favorita

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Poznati su finalisti završnog turnira Prvenstva Hrvatske u Ragbiju 7.

 

 

 

 

 

 

 

Nakon iscrpljujućih cjelodnevnih natjecanja na finalni turnir koji će se igrati u Splitu 20. svibnja plasirali su se RK Nada, RK Sinj i RK Invictus iz regije Jug te HARK Mladost, RK Novi Zagreb i RK Zagreb iz regije Sjever.
U skupini Jug najuvjerljivija je bila momčad splitske Nade upisavši sve četiri pobjede iz jednako tolikog broja utakmica, slijedi momčad Sinja sa tri pobjede i jednim porazom te dubrovački Invictus koji je u odlučnom susretu pobijedio pomlađenu momčad Mak. Rivijere predvođenu mladim reprezentativcem Lukom Kovačićem te s omjerom 2 pobjede i dva poraza zaslužio plasman na završni turnir.

Na Savici jednako uvjerljiva je bila momčad HARK Mladosti. Vrlo dobro odigrala je momčad Novog Zagreba koja je poražena samo u finalnom susretu protiv branitelja naslova. Treći predstavnik regije Sjever biti će momčad RK Zagreba koja je u susretu za treće mjesto nadigrala momčad Lokomotive.

Prema dosad viđenom slijedeće subote očekuju nas dodatna uzbuđenja. Branitelji naslova momčad HARK Mladosti predvođena kapetanom reprezentacije Nikom Jurišićem dolazi u Split spremna i odlučna da trofej zadrži u svojim vitrinama.
Nada koja je ovog proljeća već osvojila dva vrijedna trofeja (Regionalna liga i PH) vjeruje da može stići i do trećega. Put do finalnog susreta neće biti nimalo lagan, momčadi Sinja i Novog Zagreba ovisno o ždrijebu mogu biti vrlo neugodni takmaci.
Za mlade momčadi Invictusa i Zagreba, vjerujemo, biti će ovo prilika za stjecanje neophodnog iskustva u susretima s najboljima i prigoda za pokoje iznenađenje. Ragbi „sedmica“ popularnost je stekla zbog dinamične igre i neočekivanih obrata te samo fizički najspremnije i psihički najčvršće momčadi mogu stići do kraja.

Pored najavljene dinamike i rezultatske neizvjesnosti u muškoj konkurenciji, završni turnir u Splitu biti će obogaćen i za uvijek atraktivan nastup mladih ragbijašica, na njihovom, također finalnom, turniru za Prvaka Hrvatske.