DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Sinj - Nada, najava

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

j

Pretposljednje kolo ragbijaškog prvenstva donosi nam konačan rasplet na vrhu tablice.

 

 

 

 

 

Momčad Nade gostuje u Sinju gdje bi pobjedom i teoretski osigurala naslov Prvaka Hrvatske.
U drugom susretu HARK Mladost gostuje u Makarskoj. Samo extra bod zarađen u Makarskoj uz poraz Nade u Sinju ostavlja mladostaše u trci za naslov. Razlog više da očekujemo kvalitetne, otvorene utakmice na oba terena.

Mladići trenera Marina Tvrdića, oslobođeni rezultatskog imperativa, posljednju utakmicu pred svojom publikom nastojat će što kvalitetnije odigrati i završnicu prvenstva učiniti što zanimljivijom.
Hoće li uspjeti iznenaditi objektivno kvalitetniju momčad Nade vidjet ćemo u subotu.

Vodstvo i igrači splitske momčadi svjesni su da ih u Sinju čeka motiviran protivnik koji nema što izgubiti. Nada želi zadržati ritam nepobjedivosti i već u Sinju osigurati svoju ukupno 33 titulu Prvaka države, petnaestu zaredom od 2003. godine.
Ragbijaši Nade, na ovaj način, već niz godina, u kontinuitetu, kao rijetke iznimke, održavaju i čuvaju bogatu tradiciju uspješnosti splitskog momčadskog športa.

Neizvjesnost susreta u Makarskoj naglašava nekoliko činjenica. Momčad Makarske rivijere odavno nosi epitet najnepredvidljivije momčadi prvenstva. Na domaćem terenu pružaju solidne izvedbe i neugodan su protivnik svim momčadima, na gostovanjima, uz rijetke iznimke, tek su blijeda sjena momčadi koja igra podno Biokova.
HARK Mladost objektivno kvalitetnija momčad često je bila žrtva nepredvidljivosti momčadi domaćina. Podsjetimo samo na lanjsko polufinale Kupa kada su Makarani posve neočekivano ali zasluženo izbacili zagrebačku momčad iz daljnjeg natjecanja.
Ove godine momčad Nika Jurišića se kompletirala, igra kudikamo kvalitetnije. Cijelo prvenstvo uz bok su splitskoj momčadi, dok postoje i najmanje teoretske šanse sigurno će dati sve od sebe da „izravnaju račune“ s ćudljivom momčadi Makarske i ostanu u trci do posljednjeg sučevog zvižduka.

Ragbijaški vikend upotpunit će u subotu 8. travnja turnir u Zagrebu na kojem će nastupati kadetske momčadi Mladosti, Nade i Zagreba u kategorijama U-14 i U-16.
Dan kasnije u nedjelju 9. travnja u Sinju će se susresti predstavnici Ragbi škola dalmatinskih klubova RK Brač, RK Invictus ,RK Mak. Rivijera, RK Nada i RK Sinj.
Istog dana u Sinju će nastupiti ženske ekipe RK Nade i RK Sinj u R-7.

PH IX . kolo

Sinj, 8.04.2017.
RK Sinj - RK Nada
Igralište: SC Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol 17:00 sati

Makarska, 8.04.2017.
RK Mak. Rivijera - HARK Mladost
Igralište: SC Makarska 13:00 sati