DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Sinj bolji od Zagreba

Ocjene: / 1
LošNajbolji 

j

U lijepoj i dinamičnoj utakmici momčad Sinja svladala je zagrebačke lavove zahvaljujući ponajviše izvanrednom Niki Pavloviću.

 

 

 

 

 
Zagrebačka momčad kvalitetnije je ušla u susret. Već u petoj minuti Rešković postiže zgoditak za vodstvo 5-0. Zagreb igra lijepo, snažno na loptu s brzom tranzicijom igre. Gosti ne uspijevaju odgovarajuće parirati i „lavovi“ u 20. minuti preko Kostanjšaka uz pretvaranje Cambela dolaze do pristojnog vodstva 12-0. Sinj zbija redove i postepeno uspostavlja ravnotežu na igralištu.
Tada na scenu stupa N. Pavlović i s dva zgoditka u posljednjih deset minuta prvog poluvremena okreće rezultat i odvodi Sinj u vodstvo 12-14. S tim rezultatom momčadi odlaze na odmor.

U drugom poluvremenu najprije Sinj pokušava održati vodstvo kaznenim udarcima. Dva puta bio je uspješan N. Pavlović u 45. i 50. minuti. Rezultat 12:20.
Tada ponovno nastupa totalni preokret u igri. Hasija u 59. minuti postiže zgoditak i dovodi svoju momčad na samo tri poena razlike 17:20. Zagreb je ponovno dominantan i ima punu inicijativu.
Zbog tehničkih prekšaja Sinj veći dio poluvremena igra s igračem manje (isključenje Filipovića) i prisiljen je stalno se braniti.

Nošeni podrškom gledatelja igrači Zagreba idu na pobjedu, ne pucaju iz dvije-tri izgledne pozicije. U nekoliko navrata dolaze nadomak prostora zgoditka gostujuće momčadi ali ne prolaze do kraja.
U posljednje dvije minute igrači Sinja udarcima nogu vraćaju loptu duboko u polje Zagrebčana te im više ne dopuštaju da se približe liniji zgoditka.
Pohvale za prikazanu igru zaslužuju obje momčadi.
Treba naglasiti da su obje momčadi igrale bez juniorskih reprezentativaca, koji su inače standardni prvotimci pogotovu u mladoj momčadi RK Zagreb.

PH VIII. kolo
Zagreb, 01.04.2017.
RK Zagreb - RK Sinj 17: 20 (12:14)
Igralište Rudeš Gledatelja: 200

Zagreb: Burazorović, Hasija 5, Juss,Fatović, Janković, Galić, Kadić, Rešković 5, Exare, Cambel 2, Josipović, Romčević-Vlahović, Kostanjšak 5, Jureško, Kellett, Golubić, Krpan, Lesar, Gomuzak, Belobrajdić, I. Zelić, Horvat

Sinj: Žigo, Brčić, Jukić, M. Miloš.,T. Miloš, Tomić, Budimir, Efendić, Kuštre, Šolto, Grčić, Pavlović 20, Maras, Klarić, Čvorović, Efendić, Mastelić, Penić, Andabak, Filipović, Poljak, Šabić