DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Ljubljana : Nada 21 : 30

Ocjene: / 2
LošNajbolji 

j

Splitska momčad na teškom gostovanju u Ljubljani još jednom je pokazala karakter pobjednika.

 

 

 

 

 

 

 

Unatoč brojnim izmjenama u sastavu, ragbijaši Nade odigrali su čvrsto i odgovorno susret s renomiranim protivnikom. Kako smo najavili bio je to susret izjednačenih momčadi, izuzetno motiviranih da susret riješe u svoju korist. Igralo se vrlo otvoreno, napadački s obje strane uz česte promjene rezultata. Nada je zarana povela već u 4 minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Rosso 0:3.
Igrači Ljubljane uzvraćaju nakon dvadesetak minuta te zgoditkom Miljuša i pretvaranjem Kavčića dolaze u vodstvo 7:3.
Rosso ponovno u 30 minuti smanjuje na minimalnih 7:6 . Igrači Nade izdržavši pritisak domaće momčadi djeluju sve sigurnije i nakon brze akcije linije u 34 minuti zgoditkom Dodoje i pretvaranjem Rossa ponovno dolaze u vodstvo 13:7. S ovim rezultatom momčadi odlaze na odmor.
U nastavku ponovno bespoštedna borba za svaku loptu. Nada vrlo agilnom obranom tupi napade „želvi“ i brzom transformacijom sve više ugrožava zadnju liniju ljubljanske momčadi.

U 52 . minuti ponovno rastrčani mladi Dodoja zgoditkom povećava vodstvo splitske momčad na 18:7. Borbeni Ljubljančani ubrzo tri minute potom koriste dekocentraciju u obrani gostiju te zgoditkom Sajevića i pretvaranjem Kavčića smanjuju na 14:18.
Igrači Ljubljane ponovno napadaju u želji da stignu minimalnu prednost splitske momčadi.
Nada čvrstom obranom zaustavlja nalete protivničkih igrača i vraća igru na polovinu igrališta domaće momčadi. Igrači skupa splitske momčadi stvaraju prostor svojim kolegama iz linije te Nada s dvije prekrasne brze akcije u razmaku od desetak minuta postiže dva lijepa zgoditka preko Ivančića u 63 i Antića/u 70 minuti uz jedno pretvaranje Rossa stiže do već pristojnog vodstva 30:14 .
Posljednjih desetak minuta ponovo prolazi dominaciji i želji domaćina da stignu vodstvo Nade. Tek im u 79. minuti uspijeva probiti obranu splićana preko Pilka a Kavčić još jednom uspješno pretvara za konačnih 21:30.
Zaslužena i vrijedna pobjeda pomlađene splitske momčadi u kojoj bi posebno izdvojili odličnu igru Rudića na poziciji centra i mladog Grge Vuletića na poziciji spojke splitske momčadi.


NAkon seniora, priteljski susret su odigrali kadeti. Kadeti Nade U-16 pobijedili su svoe vršnjake iz Ljubljane rezultatom 77:14.

Po vrlo hladnom vremenu i teškom terenu igrači Dalmacije uspješno su odigrali svoju posljednju utakmicu proljetnog dijela regionalnog natjecanja.
U vrlo izjednačenoj utakmici izdržali su pritisak vrlo borbene momčadi Čelika koja je htjela pobjedom uveličati 45 godišnjicu kluba iz Zenice.
Igrači trenera Lovrete vrlo požrtvovno su odigrali utakmicu i do pobjede došli nakon velike borbe u posljednjih deset minuta susreta.