DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada u Ljubljanu, Dalmacija u Zenicu

Ocjene: / 3
LošNajbolji 

j

Ovaj vikend donosi nam dva zanimljiva ragbijaška susreta. Ragbijaši Nade putuju u Ljubljanu , a momčad Dalmacije gostuje u Zenici.

 

 

 

 

 

 

 

Susreti velikih sportskih rivala, momčadi Ljubljane i Nade oduvijek su privlačili pažnju ragbijaške javnosti. Obje momčadi gaje sličan, atraktivan stil ragbija.
Preferiraju brzu igru u kojoj dominira ju snažni i mobilni skupovi te čvrsti presing i brza realizacija igrača linije. I jedna i druga momčad napada okomito, koristeći cijeli teren, a u obrani gustim rasporedom i snažnim zonskim presingom na nositelja lopte, onemogućavaju protivnika da razvije igru.
Zbog ovih činjenica stvoren je jedan izvanredan respekt i pozitivno sportsko rivalstvo između ova dva kluba. Utakmice imaju specifičnu dramaturgiju i pozitivan sportski naboj bez obzira gdje se igraju, u Ljubljani ili Splitu.
Ove subote pred svojom publikom igrači trenera Andrewa Fentona imaju i dodatni motiv. Nada im je preotela titulu regionalnog prvaka.
Pobjeda nad splitskom momčadi bila bi ogroman poticaj momčadi za uspješan nastavak sezone.
S druge strane Nada je ponovno upala u pobjednički ritam. Prvi vrijedan trofej na početku proljetne sezone već je u vitrinama splitskog kluba.
Subotnja utakmica iako lišena rezultatskog imperativa, vrlo je važna za splitsku momčad te će nam sigurno donijeti zanimljiv i atraktivan ragbi.
Nada u Ljubljanu putuje bez nekoliko istaknutih prvotimaca. Zbog različitih obveza u sastavu neće biti Burazin, Čulić, Kodžić, Lerotić i Perić.
Prema riječima trenera Mate Borozana, momčad unatoč znatnim promjenama u sastavu, potrudit će se da zadrži dosadašnji pozitivan duh i ritam bez obzira na ime i snagu protivnika.

Momčad Dalmacije putuju u goste slavljeniku zeničkom Čeliku. Na Kamberovića polju idu potvrditi drugo mjesto u regionalnom natjecanju. Očekuje ih još jedan težak i odgovoran zadatak nakon prošlotjednog susreta protiv Nade. Jakša Lovreta, iskusni voditelj momčadi Dalmacije zna da na megdan Čeliku dolaze u nezgodnom trenutku.
Njegovu momčad tek je nekoliko minuta dijelilo da se u subotu protiv Čelika, umjesto za drugo mjesto, bore za naslov regionalnog prvaka.
Nastojati će osvježiti momčad i pružiti priliku svim igračima koji budu u sastavu za subotnji susret.

Ragbi klub iz Zenice slavi 45 godina uspješnog sportskog djelovanja. 8. ožujka 1972. započeo je rad jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva Zenice i BiH.
Izdvajamo:
- Pobjednik RRC 2014/15
- 7 titula Prvaka države za vrijeme SFRJ
- 6 Pobjednika Kupa za vrijeme SFRJ
- 24 titule prvaka BiH
- 24 titule Pobjednika Kupa BiH

Uz čestitke slavljeniku dočekujemo subotnji susret u Zenici.

Ljubljana, 11.03.2016.
RK Ljubljana- Ljubljana - RK Nada - Split
Igralište: Oval u Stanežiče 13:00 sati
Glavni sudac: Dušan Leskovar Makarska,

24.09.2016.
RK Čelik Zenica - RS Dalmacija
Igralište : Kamberovića polje 15:00 sati
Glavni sudac: Predrag Štiglić