DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

RC Mountfield Ríčany-RK Nada 15-35

Ocjene: / 7
LošNajbolji 

jRagbijaši Nade uspješno su otvorili ovogodišnju sezonu na gostovanju u Češkoj.

 

 

 

 

 

Splitska momčad je u prijateljskom susretu prilično uvjerljivo svladala vrlo dobru momčad Mountfield Ričany.
Nada je prikazala dopadljiv, brz i atraktivan ragbi pogotovo imajući u vidu da je ovo bio prvi ovosezonski nastup igrača usred pripremnog perioda.
Cilj obiju momčadi bio je prvenstveno provjera mogućnosti svih raspoloživih igrača te uigravanje pojedinih segmenata momčadi.

Posebno ističemo odličnu igru igrača skupa splitske momčadi koji je dominirao tijekom cijelog susreta, unatoč, na oko višim i težim igračima domaće momčadi.
To ponajviše govori o fizičkoj i mentalnoj spremnosti splitske momčadi.
Vrlo dobra igra skupa omogućuje stalni pritisak i više prostora igračima linije da iskažu svoju kreativnost i brzinu što je Nada uspješno demonstrirala u subotnjem susretu u Ričanyma.

Stručni stožer splitske momčadi zadovoljan je i primjerenom efikasnošću u ovoj fazi priprema, tri zgoditka igrača skupa (Miljak, Čorić i Ondini) te četiri igrača linije (Lerotić 3 i Olujić) što upućuje na dobru izbalansiranost momčadi koja je podjednako opasna iz svih faza igre. Dodatan ton čvrstoće i sigurnosti unutar posljednje linije splitske momčadi unio je iskusni Ante Olujić igrajući odlično u oba smjera.

Činjenica da je splitska linija igrala cijeli susret bez prekaljenog Tomisava Burazina govori da Nada još ima prostora za kvaliteno podizanje svoje igre i da je na putu da ponovo složi respektabilnu momčad sposobnu da se suprostavi ponajboljim europskim amaterskim momčadima.
RC Mountfield Ričany spada u najkvalitetnije češke klubove s vrlo uspješnom tradicijom te svaki uspjeh protiv ovako renomirane momčadi godi i dokazuje vrijednost hrvatskog prvaka.
Ne zaboravimo da je Češka trenutno na 31 mjestu svjetske rang liste a Hrvatska na 56, te da upravo Nada svojim međunarodnim rezultatima pokazuje da je već desetak godina znatno iznad rankinga Hrvatske na svjetskoj ljestvici.

Ohrabreni solidnim rezultatom i vrlo dobrom igrom u Češkoj splitski ragbijaši ističu svoju ponovnu kandidaturu za najviša odličja u Prvenstvu Hrvatske te regionalnoj RRC ligi.
Službena sezona za splitsku momčad započinje 4. ožujka utakmicom Dalmacija – Nada u okviru regionalne RRC lige.

Protiv RC Mountfield Ričany Nada je nastupila u sastavu:
Ivan Miljak 5, Krešimir Čorić 5 , Frane Ondini 5, Josip Boko, Ivan Jelavić Mitrović, Bruno Đurović, Dino Kodžić, Juraj Popović, Vedran Antić, Luka Lerotić 15, Marin Vlajčević, Vinko Rudić, Domagoj Plazibat, Luka Rosso, Pave Budimir, Ante Sarić, Paško Ivančić, Luka Tomaš, Grgo Vuletić, Ante Olujić 5, Ivo Perić, i Ante Grubiši