DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nadi pripao regionalni derbi

Ocjene: / 2
LošNajbolji 

j

Utakmica velikih sportskih rivala opravdala je sva očekivanja.

Slike.

 

 

 

 

 

U vrlo zanimljivoj utakmici punoj tempa i snažnih duela splitska momčad odigrala je za nijansu kvalitetnije i efikasnije.
Gosti su se i danas predstavili kao vrlo čvrsta i odgovorna momčad.
Obje momčadi ušle su u susret vrlo motiviraneuz snažnu kolektivnu igru za svaku loptu i stopu terena.
Nakon izjednačene igre gosti prvi dolaze u vodstvo iz kaznenenog udarca kojeg je u 10. minuti realizirao Kavčić 0-3.
Nada uzraća pet minuta kasnije nakon odličnog prodora i asistencije Luke Lerotića za Ivana Miljka, koji polaže zgoditak a uspješan u pretvaranju je bio Luka Luciano Rosso za vodstvo Nade od 7-3.

Kavčić ponovno uspješan iz kaznenog udarca smanjuje na 7-6 u 21.minuti. I dalje se igra vrlo čvrsto ali izuzetno korektno s obje strane.
Rosso iz kaznenog udarca u 32. minuti povećava vodstvo splićana na 10-6 ,da bi nakon odlično izvedenog auta i formacije mlina kapetan Čorić u 39. minuti poentirao za vodstvo Nade 15:6.

Početkom drugog poluvremena Nada kreće još agresivnije te u 44. ponovno preko Čorića te u 49. minuti preko Rudića uz precizna pretvaranja Rossa dolazi do već respektabilnih 29:6.
Iako u priličnom zaostatku gosti se ne predaju, napadaju prostor Nade te u dva navrata uspijevaju probiti obranu splitske momčadi preko Tropana u 61. Oruča u 79. minuti susreta.

Susret završava s konačnih 29-16 uz zaslužen pljesak gledatelja za obje momčadi.

Trener Borozan nije mogao poželjeti bolji uvod u ovogodišnju sezonu.
Dvije vrijedne pobjede te čvrsta i odgovorna igra splitske momčadi garancija su da Nada ponovno hvata pobjednički ritam i ambicije za velika dostignuća.
Puna pozitivne energije i vrlo raspoložena momčad već misli prebacuje na slijedeću subotu kada će na Starom placu gostovati zagrebačka Mladost.


Split, 24.09.2016.
RK Nada - Split - RK Ljubljana- Ljubljana 29:16 (15:6)
Igralište: RK Nada (Stari plac)
Gledatelja: 450

Nada: Miljak 5, Čorić10, Ondini, Tomaš, Marčić, Đurović,Kodžić, Popović, Antić, Lerotić, Vlajčević, Burazin, Rudić 5, Plazibat, Rosso 9, Marović, Čulić, Antičević, Boko, Jelavić-Mitrović, Vuletić, Komar, Draganić
Ljubljana: Pilko, Javornik, Lam, Dobnikar, Senčer, Železnik, Oruč 5, Miljuš, Burnik, Kavčić 6, G. Okič, Sajevic, Jovanović, Suljič,Tropan 5 , Sambol, I. Okič, Brezovec i Puš

Ostali rezultati:RRC

Makarska,24.09.2016. RS Dalmacija – RK Rad –Beograd 59:19 (33:5)
Igralište : GŠC Makarska

PH I kolo Zagreb, 24.09.2016.
HARK Mladost -Zagreb - RK Zagreb – Zagreb 26:7 (14:7)
Igralište : SC Mladost Krtičnjak