DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Nada osvojila RRC za sezonu 2011/12

Ocjene: / 13
LošNajbolji 

j

Ragbijaši splitske Nade pobjedom nad Pobednik Mozzartom u Beogradu osvojili peti put regionalnu RRC ligu.
Ovom pobjedom splitska momčad plasirala se u polufinale europskog klupskog prvenstava za 2012. god.


 „Tako lako” u duhu poznatog gesla, svakom površnom poznavaocu ragbija i športa izgleda pobjednički niz splitskih ragbijaša koji su napravili u državom prvenstvu i regionalnoj RRC ligi. Deset titula zaredom od 2003. do 2012.u državnom prvenstvu i pet titula zaredom od 2008. do 2012. u regionalnoj RRC ligi stvara naviku a samim tim se čini uobičajenim, normalnim i ne izaziva posebnu pozornost i pažnju.

Ipak željeli bi skrenuti pažnju da je u ove rezultate splitske momčadi i kluba ugrađeno mnogo truda, znoja a u posljednjih desetak godina i znanja prikupljena na igralištima i ustanovama diljem Europe i Svijeta.
Utakmica u Beogradu bila je sve samo ne laka.
Po izuzetno teškim uvjetima, zbog vrućine (35° C), momčadi su ulagale ogroman napor i trošile velike količine energije u nastojanju da osvoje vrijedan trofej i titulu najbolje regionalne momčadi.
Pred lijepo ispunjenim gledalištem na Banjici domaća momčad, silno motivirana da konačno Nadi preotme trofej uložila je sve svoje znanje i maksimalan trud da u tome uspije. Igrači Pobednik Mozzarta imali su stalnu inicijativu i bili u većem posjedu lopte tijekom cijele utakmice ali to im nije bilo dovoljno da ostvare i pozitivan konačan rezultat.

Taktički disciplinirana i odgovorna igra u obrani sa ubojitim kontranapadima bio je recept današnje pobjede splitske momčadi.
Trener Puljiz postavio je igru tako da mu se momčad ne troši previše na velikoj vrućini i da zadrži svježinu svih 80 minuta susreta.
Kronološki to je izgledalo ovako: Prvu nesmotrenost domaćina na utakmici Ursić u 2” minuti koristi i iz kaznenog udarca dovodi Nadu u minimalno vodstvo. Taman kada se činilo da domaćin preuzima inicijativu Nada brzim kontranapadom preko Grubišića povećava vodstvo na 8:0.
Pobednik ne posustaje i stalno pokušava probiti granitnu splitsku obranu koja se raširila na Nadinoj polovini igrališta. Ponovni bljesak splitske momčadi i Plazibat postiže zgoditak u 35 minuti susreta i dovodi Nadu u sada već pristojnu prednost 13:0.

Domaći igrači ne posustaju i nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu preko Kapora iz kaznenog udarca smanjuju na 3:13 i bude nadu kod svojih navijača u preokret jer imaju stalnu inicijativu i čekaju trenutak kada će splitska momčad popustiti. Slijedi 15 minuta divovske borbe za svaku stopu igrališta uz stalni pritisak domaće momčadi.
Tada Nada pokazuje svoju snagu i mentalnu izdržljivost kada u jeku silnih napada domaćina, u vrijeme kad se još uvijek rezultat može prelomiti izvodi brzu, odvažnu akciju pokazujući maksimalnu sigurnost i hladnoću realizacije te preko Antića u 69” minuti dolazi do sada već sigurnog vodstva 18:3. Uspješno je pretvorio mladi Rosso za 20:3.
Dok su domaćini pokušali da se organiziraju nakon posljednjeg šoka iskusni Tonči Buzov nakon silovitog prodora postiže zgoditak u 72” minuti i postavlja konačnih 3:25.

Velika, zaslužena pobjeda splitske momčadi izvojevana na vrućem terenu na beogradskoj Banjici.

Domaći gledatelji nagradili su pljeskom zasluženi triumf Nade kao i ogroman trud igrača Pobednika.

Kapetan Mate Borozan zasluženo je primio pobjednički pehar koji po peti put zaredom odlazi u vitrine najuspješnijeg hrvatskog ragbijaškog kluba. Glavna proslava osvajanja ovogodišnjih vrijednih trofeja na Starom placu održat će se nakon završetka Prvenstva Hrvatske u ragbiju VII koje će se održati slijedećeg vikenda u Zagrebu.

Pobjedom u regionalnoj RRC ligi Nada se plasirala u polufinale europskog klupskog prvenstva.
Ždrijebom koji je izvršila europska ragbijaška federacija FIRA –AER RK Nada Split kao pobjednik RRC lige biti će domaćin i u Splitu tijekom rujna igrat će sa njemačkim Heidelberger RK za plasman u finale European clubs championshipa.

Drugi polufinalni par su RC Baltrex SIAULAI (Litva) I SC 1880 Frankfurt (Njemačka).


Beograd 09.06.2012 POBEDNIK MOZZART - NADA 3:25 (0:13)
Igralište: FK RAD
Gledatelja: 600
Glavni sudac: Tomaš Tuma - Češka

POBEDNIK: Đukić, Simonović, Vraneš,Jovanović, Nikolić, Petrović, Ristić, Bulatović, Mitrović, Kapor 3, Živanov, Mirković, Orlović, Radulović, Rastovac, Leontijević, Sepetu, Stanković, Labus, Marković, Babić i Rodić.

NADA:Miljak, Čulić, Borozan, Vukušić, Jurčević, Plazibat 5, Marčić, Buzov 5, Antić 5, Ursić 6, Stojan. Grubišić 5, Burazin, Žunić, Ivančić,Čorić, Marinović, Đikić, Rosso 2, Vukša i Draganić