DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Tri godine bez poraza

Ocjene: / 0
LošNajbolji 

U posljednjoj utakmici Regionalne lige ragbijaši Nade potvrdili su status najbolje momčadi ovog dijela Europe.
 

Nada je beskompromisno ušla u susret i već u 5. minuti zgoditkom Rešetara daje do znanja domaćinu da je splitska momčad došla po bodove u Zenicu. Domaćini uzvraćaju zgoditkom Selimspahića u 7. minuti i kaznenim udarcem Subašića u 18. prelaze u vodstvo 8:5. Vodstvo Zeničana traje samo dvije minute kada Popović postiže zgoditak za Nadu, a uspješan u pretvaranju je bio prekaljeni veteran Ursić za ponovno vodstvo Nade 8:12.

Bio je to prijelomni trenutak utakmice jer od tog momenta Nada potpuno gospodari igrom te domaćin uspijeva samo povremeno putem kaznenih udaraca nakratko smanjiti stalno vodstvo gostujuće momčadi. Do poluvremena Nada stiže do 14:31.

Rasterećena rezultatom Nada u drugom poluvremenu otpušta kočnice te zgodicima Matića 10, Marčića 5, Buzova 10 te uz preciznog Ursića 10 održava pravu lekciju demoraliziranim domaćinima iz jednostavnog, brzog i modernog ragbija.

Pobjedom u Zenici, treću godinu za redom ragijaši Nade natjecanje u Regionalnoj ligi završavaju bez poraza. Ove godine redom u Regionalnoj ligi su padali bugarski Valiacite, srpski Pobednik, slovenska Ljubljana, mađarski Esztergom i na kraju Čelik iz Zenice.

Još jedan pobjednički pehar RRC zasluženo je dospio u ruke kapetana splitske momčadi Ante Blaževića-Bandova.

Nada je pokazala svoju snagu i potencijal momčadi odigravši s pomlađenom momčadi odličnu utakmicu na uvijek gorućem terenu u Zenici. Predvođeni iskusnima Blažević-Bandovom, Buzovom i Ursićem splitski dojučerašnji juniori Ivančić, Marčić, Ondini i Plazibat okusili su slast pobjede u međunarodnom natjecanju i dali do znanja da će dominacija Nade u ovom natjecanju zasigurno još trajati.

Na kraju čestitke treneru Denisu Puljizu koji od 2006. vodi seniorsku momčad koja iz godine u godinu pokazuje stalni trend napredovanja, stvorivši igru i rezultate na ponos Kluba i grada Splita. Bila je to 5 proljetna titula ragbijaša i ragbijašica iz Nade kojom ponovno ističu kandidaturu za najuspješniji splitski sportski kolektiv u 2010. godini.

Regionalna liga Čelik (Zenica) - Nada (Split) 17:66 (14:31)

Nada: Borozan, Čulić, Milanović, Marčić 5, Šarić, Jerčić J. Blažević-Bandov, Buzov 10, Plazibat, Ursić 21, Popović 5, Grubišić 5, Burazin, Matić 15, Rešetar 5, Ondini, Miljak, Jerčić G., Ivančić i Vuković

Poene za Čelik postigli su Subašić 9 i Selimspahić 8

Konačan poredak u I. diviziji RRC: 1. Nada 19
2. Esztergom 16
3. Ljubljana 14
4. Pobednik 11
5. Čelik 1
6. Valiacite 0