DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Odluka o prvaku pada u subotu pri Savi

jTreću godinu zaredom dva najkvalitetnija hrvatska ragbijaška kluba  finalnu utakmicu za Prvaka Hrvatske  igraju  na zagrebačkom Krtičnjaku. Momčad Mladosti po treći put osigurala je prednost domaćeg terena u odlučujućoj utakmici za prvaka.


 

 

 

 

Iako izjednačeni u međusobnim susretima  Mladost je tijekom prvog dijela natjecanja upisala ukupno jednu pobjedu više i zasluženo osigurala da se  posljednji susret ovogodišnjeg Prvenstva  ponovno  igra u svečarskoj atmosferi zagrebačkog Adventa.   HARK Mladost  ponovno u prilici  da preotme titulu prvaka od trofejne splitske momčadi, da konačno najvrijedniji seniorski trofej  stigne u vitrine najstarijeg hrvatskog kluba. Vrlo talentirana generacija zagrebačkih akademaca predvođena Nikom Jurišićem  i društvom značajno je obilježila hrvatski ragbi posljednjih nekoliko godina.  
Osvajala je titule  u Kupu i Prvenstvu Hrvatske u Ragbiju 7.  Samo im  stalno izmiče  ona najvrijednija, titula  seniorskog prvaka u Ragbiju XV.
Dvije godine za redom bili su vrlo blizu ostvarenju sna brojnih generacija mladostaša, a to je titula prvaka države koju nisu osvojili nakon one davne, osvojene 1958. godine.

Hoće li uspjeti u trećem pokušaju  protiv splitske momčadi vidjet ćemo u subotu 14. prosinca.

S druge strane Nada dolazi u Zagreb po svoj 36 naslov Prvaka države, osamnaesti zaredom od sezone 2002/ 2003. S obzirom na ogroman  nesrazmjer u broju trofeja neupućeni bi rekli da Nada dolazi na samo još jedan adventski vikend u Zagreb, ali biti će to još jedan epski boj na travnjaku popularnog zagrebačkog Krtičnjaka. U reprizi prošlo sezonskog finala gledat ćemo obje momčadi u nešto izmijenjenim sastavima.
Mladostaši jači za Jurišića, a Nada bez bivšeg kapetana Čorića i dokapetana Rossa. Sve upućuje da ćemo u subotu biti svjedoci još jednog povijesnog ragbijaškog finala.

Izuzetno motivirana momčad Mladosti u želji da ostvari šezdesetogodišnji  san zagrebačkih akademaca, protiv isto tako motivirane splitske momčadi koja ima više iskustva u odlučnim utakmicama. Nada, unatoč brojnim promjenama u igračkom kadru godinama je odolijevala nasrtajima klubova sa sjevera Hrvatske. Na kultnom Starom placu, odgajane su generacije mladića u pobjedničkom duhu, nadahnute  brojnim povijesnim uspjesima splitskog momčadskog sporta.
Gradeći uspjehe na znoju i trudu splitske mladosti uz uvijek prisutnu dozu splitskog dišpeta Nada je ljubomorno čuvala taj pobjednički žar i stalnu želju za dokazivanjem.
Taj osjećaj ponosa i odgovornosti i danas kola u  venama splitskih ragbijaša.

Prema prognozi vremena obje momčadi čeka izuzetno zahtjevan susret u pravim zimskim uvjetima. U takvim okolnostima pored izuzetne fizičke spreme i čvrste taktičke discipline vrlo bitnu ulogu će igrati nepredviđene okolnosti. One će sigurno utjecati na draž i neizvjesnost susreta. Zahtijevat će punu koncentraciju igrača tijekom svih 80 minuta finalnog okršaja. Jedno je sigurno, ovogodišnji svečarski ugođaj  Adventa u Zagrebu, ove subote,  bit će upotpunjen slavljem novog Prvaka Hrvatske u ragbiju, a prema najavama i oproštaj od jednog kultnog zagrebačkog sportskog igrališta.