DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

1. turnir PH u ragbiju 7 u subotu na Savici

Natjecateljska sezona ragbijaša nastavlja se Prvenstvom Hrvatske u Ragbiju 7. Ove subote u Zagrebu na igralištima SC na Savici održat će se prvi ovogodišnji turnir PH u R-7.

 

 

 

 

 

 

 

SNa turniru će nastupiti momčadi iz osam hrvatskih klubova. U prvom dijelu turnira momčadi su razvrstane u dvije skupine na temelju prošlogodišnjeg plasmana.

Skupina A: RK Nada , RK Zagreb, RK Novi Zagreb i RK Lokomotiva.

Skupna B: RK Sinj, HARK Mladost, RK Rudeš, RK Invictus Dubrovnik.

Branitelj naslova, momčad Nade  prvi je nositelj je u skupini A a prošlogodišnji finalist momčad Sinja prvi je nositelj u skupini B. Zbog naglih,  neočekivanih obrata nezahvalno je prognozirati ishode utakmica na Ragbi 7 natjecanjima. U jednom danu momčadi igraju 5-6 kratkih, izuzetno dinamičnih te fizički i psihički  vrlo zahtjevnih utakmica. One momčadi koje pored tehničkih znanja i vještina  budu najoptimalnije koristili ukupni energetski potencijal svih igrača mogu računati na konačni visoki plasman. Ove sezone svjedoci smo nekih novih pomaka u hrvatskom ragbiju.

Kvalitetan iskorak,  uz rezultate  koje su  dosad napravile momčadi HARK Mladosti, Sinja i Zagreba uz sveprisutnu Nadu,  nastavak ovogodišnjih ragbijaških  natjecanja sigurno će učiniti još neizvjesnijim i zanimljivijim.