DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

RRC: Nada ugošćuje ZRS,Sinj Ljubljanu

Prvi svibanjski vikend donosi nam dva vrlo zanimljiva susreta u okviru regionalnog natjecanja ragbijaša.

 

 

 

 

 

 


U subotu u Splitu na Starom placu s početkom u 14 sati snage će odmjeriti branitelj naslova Ragbi klub Nada i selekcija Zagrebačkog ragbijaškog saveza  dok u Sinju u 16 sati,  preporođena momčad Sinja dočekuje sastav Ljubljane.

U Splitu na igralištu podno Marjana se očekuje prava ragbijaška poslastica. Konsolidirana selekcija ZRS  ove sezone igra kvalitetno i uvjerljivo. Igrački sazrela,  spremna je i motivirana na još jedan sportski okršaj hrvatskog Sjevera i Juga. Obje momčadi  s uspjehom su započele ovogodišnje natjecanje. Uvijek zahtjevno gostovanje u Ljubljani riješile su u svoju korist podjednako uvjerljivo. Nada, unatoč problemima sa izostankom većeg broja standardnih prvotimaca, pokazala je da još uvijek ima moć i dovoljno kvalitete da se ravnopravno nosi s najboljima.
Pred svojom publikom na Starom placu, bez obzira na  sastav igrača, uvijek je pronalazila  načine i dodatne motive za put prema pobjedi. Stoga vjerujemo da ćemo i ove  subote svjedočiti još jednom zanimljivom i neizvjesnom sportskom susretu - istinskom ragbijaškom derbiju.

Susret Nade i momčadi ZRS sudit će Dejan Štiglić iz Beograda.

Pravi ispit zrelosti imat će momčad Sinja u subotnjem susretu s momčadi Ljubljane. Nakon povijesnog osvajanja Kupa Hrvatske momčad je nastavila u pobjedničkom ritmu.  Uvjerljivo su svladali momčad  zeničkog Čelika a sada im u goste dolazi ranjeni sastav slovenskog prvaka. Momčad predvođena Markom Grčićem, napunjena samopouzdanjem,  željna je daljnjih dokazivanja i u regionalnom natjecanju.

Spremni su za subotnji susret s renomiranim protivnikom. Ukoliko pobijede momčad slovenskog prvaka uključuju se u borbu za sami vrh regionalnog natjecanja. S druge strane  ragbijaši Ljubljane, nakon pobjede nad Čelikom u gostima, upisali su dva poraza zaredom na domaćem Ovalu.

Momčad se treba „vaditi“ na uvijek zahtjevnom gostovanju u Sinju protiv izuzetno motiviranog domaćina. Sve obećava da nas na igralištu SC u Sinju očekuje zanimljiv i  uzbudljiv susret za pamćenje. 
Utakmicu Sinja i Ljubljane sudit će Mario Dragičević iz Splita.