DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

6.kolo PH

jOvaj vikend u ragbijaškom prvenstvu donosi nam dva prilično zanimljiva susreta. U Zagrebu na Rudešu sastaju se RK Zagreb i RK Sinj a u Ljubljani slovenski prvak RK Ljubljana dočekuje HARK Mladost.

  

 Zagrebački lavovi jedina su momčad bez pobjede u dosadašnjem tijeku natjecanja. Mlada momčad Zagreba u nekoliko utakmica vrlo dobro je odigrala prvih 40 minuta susreta. Na njihovu žalost taj nivo nisu uspijevali zadržati tijekom nastavka susreta. U subotu dočekuju momčad Sinja i za vjerovati je da će tražiti put do prve ovosezonske pobjede. Momčad Sinja nakon solidnog starta te zatim  tijesnog poraza u Ljubljani  muku muči sa sastavom i izostankom priličnog broja prvotimaca. Posljedica toga su i dva uzastopna poraza protiv Nade i Mladosti. Prema najavama i u Zagreb će putovati nekompletni u znatno pomlađenom sastavu.  Unatoč nagomilanim problemima vezanih za neprekidno mijenjanje sastava sinjska momčad vjeruje da još uvijek imaju dovoljno kvalitete i snage da prekinu niz neugodnih poraza.Derbi kola igrat će se u Ljubljani. Slovenski prvak,  jedina neporažena momčad u prvenstvu dočekuje hrvatskog viceprvaka momčad HARK Mladosti. Kapetan akademaca i državne reprezentacije Nik Jurišić predvodit će momčad „krtica „  na Ovalu.

U Zagreb, na početku sezone, u jednom izuzetno dinamičnom susretu punom preokreta na kraju su slavili mladići iz Ljubljane. Mladostaši vjeruju da sada imaju momčad, znanja i vještine da uzvrate slovenskom prvaku. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiv susret na igralištu u Stanežićima.

Zagreb 10.11.2019.                     RK    Zagreb  - RK Sinj         Igralište Rudeš 14:00
Ljubljana,10.11.2019.                 RK Ljubljana – HARK Mladost       Igralište Oval 13:00