DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

PH-Kvalifikacijski turniri ragbija 7

j Hrvatski ragbijaši natjecateljsku sezonu nastavljaju izlučnim turnirima Prvenstva Hrvatske u ragbiju 7. U subotu 12.svibnja na dva regionalna turnira nastupiti će ukupno 12 momčadi koje će se boriti za 6 mjesta na završnom finalnom turniru koji će se održati 20. svibnja u Splitu. 

 

 
Dalmatinski klubovi snagu i vještinu odmjerit će u Splitu na Starom placu s početkom u 11 sati dok je zadnja utakmica turnira planirana za 14:20. Koliko su napredovali Invictus i Šibenik? Mogu li iznenaditi nekoga iz društva  favorita za plasman na završni turnir vidjet ćemo.  Popularna "sedmica" zna biti puna iznenađenja i dramatičnih obrata. Od igrača zahtijeva odličnu spremu i koncetraciju jer vremena za ispravljanje pogreški ima vrlo malo. Svojom kvalitetom u južnoj hrvatskoj regiji odskače Nada, te predviđamo vrlo zanimljivu borbu za slijedeća dva mjesta na finalnom turniru.

 

Jednako zanimljivo biti će i na Savici u Zagrebu. Prošlogodišnji branitelj naslova,  momčad Mladosti sigurni je finalist, a za poziciju 2 i 3 ima više kandidata. Zbog toga se očekuje neizvjesna i zanimljiva borba  do posljednjeg susreta. Prilika je ovo i za gledatelje da uživaju Splitu i Zagrebu . Pored individualnog znanja i vještina svakog pojedinog igrača potrebnih za igru na širokom prostoru vidjet će  značaj i snagu kolektivne discipline i odgovornosti. Ogromna potrošnja energije u kratkim vremenskim intervalima zahtijeva umijeće kontroliranja i pravilan raspored opterećenja svih igrača na terenu.

Možemo samo pretpostaviti što nas tek čeka na finalnom turniru u sudaru najboljim momčadi Juga i Sjevera za sedam dana u Splitu. Pored borbe za klupskog  Prvaka države u igri je borba za  12 mjesta u državnoj reprezentaciji. U okviru Prvenstva Europe naša reprezentacija natupit će tijekom lipnja na turnirima u Češkoj i Rumunjskoj. Prošlogodišnji prvak  momčad Mladosti putuje na EUROPEAN RUGBY SEVENS CHAMPIONS CUP  u St. Petersburg .  Uglavnom očekuje nas vrlo dinamičan i zanimljiv nastavak ragbijaške sezone  do sredine lipnja 2017.