DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Bogati ragbi vikend

j

Proljetni nastavak  sezone  donosi nam dva  vrlo zanimljiva lokalna ragbijaška susreta. U 6. kolu PH momčad Sinja dočekuje  Makarsku rivijeru, a u Zagrebu na Rudešu RK Zagreb dočekuje HARK Mladost.

 

 

 

  

Nakon uspješnog zajedničkog nastupa u regionalnom RRC,  igrači Sinja i Makarske  u subotu će međusobno odmjeriti snage u prvenstvenom susretu. Igrači koji su zajedno proveli dva mjeseca na treningu i utakmicama RT Dalmacije, biti će na suprostavljenim stranama,  braneći boje svojih matičnih klubova. Ponosni potomci alkarskih vitezova  protiv čvrstih i odvažnih makarskih primoraca. Momčadi se izuzetno dobro poznaju te će rezultat ovisiti o trenutnoj inspiraciji momčadi i pojedinaca. Vrela dalmatinska krv maksimalno ispunjena adrenalinom u  80 minuta kolat će igralištem u Sinju u želji za pobjedom  i prestižom svog kluba. Treneri Marin Tvrdić  i Jakša Lovreta,  pozivaju ljubitelje ragbija iz cijele Dalmacije, najavljujući  otvorenu i fer utakmicu u kojoj će gledatelji moći uživati.

Na sjeveru  zagrebački derbi. „Lavovi“ momčad RK Zagreba na  Rudeša dočekuju  „Krtice“  momčad  HARK Mladost. Najstariji hrvatski ragbijaški klub  HARK Mladost  obilježio je početke ove igre  na našim prostorima osvojivši nacionalno prvestvo 1958. te četiri Kupa u razdoblju od 1959. do 1967.godine . Nakon toga klub „akademaca“  dugo je životario u sjeni rezultaski uspješnijeg „mlađeg brata“ koji je u periodu 1974. do  danas  skupio 8 titula Prvaka države i 5 titula Pobjednika Kupa. Stvari se okreću   posljednjih 5-6 godina  U ovom periodu Mladost je rezultatski uspješnija  priskrbivši  naslove prvaka 2012. i 2016. u ragbiju 7  te Kup Hrvatske 2015. godine. Bez obzira na iznesene činjenice utakmice gradskih rivala uvijek su izazivale pažnju sportske javnosti našeg glavnog grada. Ove godine Mladost je uz splitsku Nadu  najozbilnjiji kandidat za titulu Prvaka države. Momčad pod vodstvom iskusnog reprezentativca Nika Jurišića,  kvalitetno je trenirala cijelu zimu za nastavak državnog prvenstva te nastup  na European clubs Trophy u Saint Petersburgu. Ukoliko žele ostati u borbi za naslov put vodi najprije preko gradskih rivala. Za gradski derbi upitan je nastup  dvojice reprezentativaca Ilije Biškića i Dominika Draženovića koji se još oporavljaju od ozljeda.  Na drugoj strani pomlađena momčad Zagreba  dobila je veliko stručno pojačanje.  Od proteklog tjedna,  na klupi „lavova“ sjedi  novozelanđanin Gary Braid. Bivši član najpoznatije svjetske ragbi momčadi, čuvenih All Blacksa (1983-1986), zasigurno ima što reći i pokazati momčadi s Rudeša. Čelnici  RK Zagreb u naredne dvije godine žele stvoriti stručne preduvjete  da se klub kvalitetno uzdigne i ravnopravno upusti u borbu za prvaka.
Ovo kolo slobodna je momčad  Nade. Igrači splitske momčadi  intezivno se pripremaju  za susret VII. kola sa zagrebačkom Mladosti .Veliki derbi ovogodišnjeg prvenstva  igrat će se 25.ožujka  u Zagrebu.

RRC
Ove nedjelje igra se pretposljednji susret klupskog regionalnog natjecanja. Momčad Ljubljane na Ovalu dočekuje prvaka BIH momčad Čelika iz Zenice.

Sinj, 18.03.2017.  RK Sinj - RK Makarska rivijera

SC: Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol        15:30 sati

 

Zagreb, 18.03.2017.  RK Zagreb - HARK Mladost

Igralište : Rudeš      15:00 sati

 

Ljubljana, 19.03.2017.   RK Ljubljana  - RK Čelik

Igralište: Oval         14:00 sati