DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Obraćanje ing.Siniše Tartaglie novinarima Slobodne Dalmacije

Poslijednjih dana u par navrata, a iz pera dvojice vaših izvjestitelja, pišete o boravku UK fregate "Montrose", te zanimanju članova posade za vrijeme provedeno u našem gradu.Tako smo doznali da članovi posade, a njih je na brodu 170 od čega 25 žena,u slobodno vrijeme igraju hokej, odbojku, kriket ili trče po fregati.

Njih desetak u Stobreču je igralo golf, njih nekolicina bila je gledati Hajduka. Možda je bilo i drugih sportskih aktivnosti koje nisu spomenute,ali sigurno najmasovniji događaj nije objavljen u nijednoj vašoj rubrici. Vjerovatno za to ima krivnje i u našim službama ,ali čudi nas kako je to zaboravio brodski časnik za odnose s javnošću Nick Baker, odnosno profesionalnost vaših novinara.

U četvrtak ,drugog dana boravka u Splitu,na igralištu ragbi kluba "Nada" pojavilo se 22 igrača i preko 30 njihovih brodskih kolega koji su sa kombiniranom momčadi Nade odigrali prijateljsku utakmicu.
Ovaj susret dogovoren je pred više od dvadeset dana a na inicijativu veleposlanstva Velike Britanije. Vaši novinari trebali bi znati da su ovakve utakmice tradicija već čitav niz godina prilikom posjeta britanskih ratnih brodova Splitu. Ovaj susret bio je interesantan jer se radi o manjoj fregati sa svega 150 muških članova posade koji su bili dostojan protivnik selekciji RK"Nada".
Treće poluvrijeme, koje je inače tradicija ragbija, pa i ovog, uz Nadinu marendu i britansko pivo trajalo je kao i utakmica, a svaki član posade koji je igrao ili gledao utakmicu vratio se zadovoljan na brod.
Slično je bilo i prije mjesec dana kada je u posjetu bila veća fregata HMS"Cornwall",koja je iz Splita otplovila u Perzijski zaljev.
Među zarobljenih 15 članova posade, sada već vraćenih kući, mislim da je bilo i nama poznatih imena igrača koji su igrali protiv Nade. Na kraju za vaše novinare, ragbi je u britanskoj vojsci možda najpopularniji sport pogotovo u ratnoj mornarici, gdje svaki brod ima svoju momčad, dres i sve drugo za njegovo djelovanje, pa ih RFU(Ragbi Savez Engleske)tretira kao klub. Na ovo su oni vrlo ponosni bez obzira na veličinu broda.

U Splitu, 15.04.2007, ing. Siniša Tartaglia