DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Po prvi put zaigran ragbi u Oroslavju

j

Po prvi puta u Oroslavju je odigrana jedna ragbi utakmica, i to u sklopu tradicionalnog susreta ragbi veterana Zagreba i Splita. Ovog puta slavila se i 30. godišnjica osnivanja Zagrebačkog veteranskog ragbi kluba – ZVRK. ZVRK je sastavljen od bivših igrača Zagreba, Mladosti, Lokomotive i Siska, a okuplja bivše igrače, reprezentativce, prvake Jugoslavije i Hrvatske.

 

Za godišnjicu je bilo predviđeno odigrati i prigodni turnir, na koji su trebali stići i gosti iz Bosne i Hercegovine i Češke, no oni su zbog promjene termina morali otkazati svoj nastup.

– Zagorje smo izabrali u dogovoru s igračima Nade, da upoznaju i druge krajeve Hrvatske. Tako i mi kad dođemo u Split, nismo u gradu već odemo na otoke ili u okolicu. Zajedno se družimo, igramo utakmice. Nama tu nije bitan rezultat i natjecanje, najbitnije nam je treće poluvrijeme. U Oroslavje smo došli kao mjesto poznato po sportu u kojem se još nije igrao ragbi, da i ljudima ovdje pokažemo ovu lijepu igru. Svugdje promoviramo naš sport i nadamo se da će se još negdje početi trenirati i osnovati koji klub. Na dolasku treba zahvaliti i mom prijatelju Veljku koji je sve organizirao. Dobili smo svlačionice i igralište i zahvaljujemo članovima NK Oroslavje na tome i u ime našeg predsjednika Davora Boškovića – rekao nam je tajnik i kapetan ZVRK-a, Dubravko Gerovac.

Za ovu priliku sučelile su se ekipe ZVRK-a i kombinirana ekipa Zagreb Lionsa i splitske Nade. Igralo se 2x20 minuta, klasični ragbi 15. Nažalost, dosadna kiša koja je padala cijeli dan, nije baš išla na ruku igračima. Svejedno, dali su sve od sebe i borili se do posljednje sekunde, a na kraju je ZVRK slavio s 15:10. Dva puta za ZVRK je poentirao Mario Križetić i jednom Isaković, dok su za ekipu Lionsa i Nade poentirali Mastilović i Bursać.

– Utakmica je prošla u muškom tempu s obzirom da su obje ekipe bile kvalitetne i kad se uzme u obzir prosjek igrača od preko 50 godina, pa onda i loše vrijeme, bilo je odlično – rekao nam je Vladimir Križetić.

– Utakmica je bila korektna i fer. Za nijansu smo bili bolji. Igralo se borbeno, ali po ovakvom vremenu nije se mogla pokazati sva ljepota igre. Za naše godine utakmica je imala zadovoljavajući tempo. Svi su zadovoljni, nije bilo ekscesa. Bit svega je druženje i to prijateljstvo općenito krasi ragbi – komentirao je utakmicu Dubravko Gerovac.

Na utakmicu su stigli i gosti iz Velike Britanije. Škot Jim Burton pažljivo je pratio utakmicu i svog nećaka koji dolazi svaki put na poziv svojih hrvatskih ragbi prijatelja.

– S obzirom na godine, igrali su odlično, kao mladići. To je prijateljstvo među ragbijašima koje ostaje. Uživaju u igri i zbilja su bili odlični. Oni su inspiracija mladim igračima i to trebaju raditi, promovirati ragbi. Ragbi je nažalost podcijenjen u Hrvatskoj i treba ga promovirati. U ragbiju nema huligana, on okuplja ljude, cijele obitelji. Zato ima toliko sljedbenika u Europi i drugdje po svijetu. Ovakvi susreti pokazuju sve dobro u ragbiju, ali i promoviraju međunarodne odnose – rekao nam je Jim Burton.
Zadovoljni su bili i gosti iz Splita.

– Dojmovi su nam odlični i s druženja i s utakmice. Igrali smo u kombiniranoj momčadi nas 10 iz Nade i 10 iz Lionsa. Igra je bila interesantna, otvorena i borbena, koliko su nam to dozvoljavali uvjeti. Ipak bit svega je druženje. Dok smo igrali aktivno bili smo "ljuti neprijatelji", ali čim utakmica završi smo dobri prijatelji, evo redovito se susrećemo, sjećamo se starih vremena. Cijeli život smo u ragbiju i živimo ragbi – rekao nam je Nenad Tomić Ferić.

Nakon utakmice vesela atmosfera s utakmice prenesena je i na treće poluvrijeme u pansionu.

Piše: Sebastijan Fuštin

Izvor: www.zagorje.com