DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

IN MEMORIAM: Leo Antonini

U petak 13. kolovoza 2009. napustio nas je Leo Antonini, naš istaknuti član, vrsni sportaš, legendarni kapetan i trener splitskih ragbijaša, dragi prijatelj i veliki čovjek splitskog športa.

Splitsku športsku obitelj nadasve ragbijaše obuzela je nenadana tuga i bol na pomisao da ga više nema među nama. Splitski i hrvatski ragbi ostao je bez svoga vjernog i odanog člana.
Leo Antonini učinio je svoje prve ragbijaške korake na splitskim Bačvicama, u grupi zanesenjaka koji su potom davne 1959. godine osnovali Ragbi klub Nada Split. Razvivši se u vrhunskog ragbijaša postaje nezamjenjivi član seniorske momčadi Nade za koju je u vremenu od 1959. do 1973. odigrao 175 utakmica i postigao 183 poena.
Bio je vođa i uzor brojnim generacijama splitskih ragbijaša dugo godina obnašajući časnu funkciju kapetana i trenera Nadinih momčadi.

Svoje dragocijeno športsko i ragbijško iskustvo rado je prenosio na mlađe uzrase. Uvijek neiscrpne energije i duha bio je uzor i primjer mnogim naraštajima splitskih sportaša, posebno ragbijaša. Bio je aktivan u mnogim tijelima splitskog ragbija.
Bio je trener, ragbijaški sudac i član Izvršnog odbora te dopredsjednik RK Nada i Ragbi '59. Od 1973. godine kada se oprostio od aktivnog igranja za seniorsku momčad Leo je bio jedan od najaktivnijih članova veteranskog kluba „Ragbi '59“- Split, za kojega je odigrao 71 utakmicu. Ukratko, Leo je bio pravi spiritus movens svih događanja i akcija u splitskoj ragbijaškoj i športskoj sredini poklonivši joj svojih ponajboljih 50 godina života. Veliki dio svog radnog vijeka proveo je na funkciji rukovoditelja SC Gripe. Zbog svojih ljudskih i športskih kvaliteta bio je poštovan, omiljen i drag član brojne splitske športske obitelji.

I upravo zato, splitski i hrvatski ragbi te šport u cjelini izgubio je jednog od svojih istaknutih neimara. Trajno ćemo ga se sjećati i trajno ćemo mu biti zahvalni.

Zbogom kapetane i prijatelju.