DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

SPOR NK HAJDUK I RK NADA OKO

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Splitu prihvaćena je tužba Ragbi kluba Nada, koji je tražio poništenje odluke splitskoga Gradskog vijeća iz 1997. godine o dodjeljivanju vlasništva nad starim Hajdukovim igralištem - Starim placom - tom nogometnom klubu. Vlasništvo nad Starim placom, odlukom Suda, vraćeno je gradu Splitu, a Ragbi klub Nada korisnik je spornog igrališta.

Pravni zastupnik Nogometnog kluba Hajduk Mate Peroš najavio je prigovor na tu odluku jer smatra da Nada nema pravnog interesa za vođenje tog spora. Dodao je kako iza svega stoji interes Grada da Nada dobije spor, kako bi kao vlasnik Starog placa raspolagao tom vrijednom imovinom na atraktivnoj lokaciji u središtu grada.

Zastupnik Nade Zdravko Mišurac ističe da su vraćanjem igrališta Gradu ragbijaši dobili priliku za opstanak te da su zadovoljni što su nakon višegodišnje pravne bitke uspjeli u svojem zahtjevu.

Odluku o dodjeli zemljišta Hajduku donijelo je Gradsko vijeće 1997. godine, na prijedlog Poglavarstva, nakon čega se Hajduk uknjižio kao vlasnik. Aktualna gradska vlast poduprla je tužbu ragbijaša.