DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Vrhovni sud vratio Stari plac Gradu!

Vrhovni sud zaključio je reviziju slučaja Stari plac te je je najvrjednija nekretnina u Splitu od nekih dvjestotinjak milijuna eura, vraćena u gradsko okrilje.

 

 

 

 

 

Podsjetimo, Županijski sud u Splitu odbacio je tužbu Ragbi Kluba Nada i presudio da je Hajduk pravomoćni vlasnik Starog placa, odnosno zemljišta u samom centru grada koje vrijedi 200 milijuna eura.

Još 1997. godine RK Nada je tužila Hajduk glede utvrđivanja prava vlasništva na 50 tisuća kvadratnih metara Starog placa. U prvostupanjskom postupku ragbijaši su dobili pozitivnu presudu, ali drugostupanjskom postupku na Županijskom sudu odbačena je njihova tužba i preinačena odluka kojom je Hajduk u tom predmetu ostao pravomoćni vlasnik Starog placa.

Hajduk je vodio još jedan spor po istoj osnovi utvrđivanja vlasništva s Baseball Klubom Nada koji je dobio parnicu na Županijskom i Općinskom sudu, ali Hajduk je predmet uputio na Vrhovni sud te je predmet odbijen, i je time presuda u korist Baseball Kluba Nada, kojim se Stari Plac vraća u okrilje Grada, postaje pravomoćna.