DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

Stari Plac

Vrhovni sud vratio Stari plac Gradu!

Vrhovni sud zaključio je reviziju slučaja Stari plac te je je najvrjednija nekretnina u Splitu od nekih dvjestotinjak milijuna eura, vraćena u gradsko okrilje.

 

 

 

 

Read more...
 

Stari plac - drustveni i pravni aspekti

Stari plac bio je i ostao trajna inspiracija generacija gradana Splita uvijek vezana za izrazavanje razlicitog tipa emocija.
Ragbi klub Nada - Split i Baseball klub Nada - Split u suradnji s predstavnicima Europskog pokreta Split u ponedjeljak 18. siječnja 2010. organizirali su okrugli stol na temu "Stari plac -društveni i pravni aspekti " s kojeg vam donosimo kratko izvješće s zaključcima.
Read more...
 

Je li pravda umrla na Starom placu?

Europski Pokret Split, organizira u ponedjeljak, 18. siječnja 2010. godine u 19:00 sati u Europskom domu Split,
Hrvojeva 1(jugoistocna kula Dioklecijanove place) okrugli stol na temu:

Je li pravda umrla na Starom placu?
Read more...
 

Splite, zašto pravo mora umrijeti na Starom placu

Na pocetku finalne utakmice Kupa Hrvatske izmedu Nade i Zagreba koja se odigrala 28.11.2009. u Splitu, igrači Nade istrčali su na teren sa transparentom na kojem je pisalo:
"Splite, zašto pravo mora umrijeti na Starom placu?".

Read more...
 

Priopćenje Ragbi kluba Nada - Stari Plac

Povodom odluke Županijskog suda, te medijskih informacija o sporu oko Starog placa, Izvršni Odbor Ragbi Kluba Nada, obratio se Pripćenjem za javnost.

Pripćenje možete procitati ovdje.

 

 

SPOR NK HAJDUK I RK NADA OKO

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Splitu prihvaćena je tužba Ragbi kluba Nada, koji je tražio poništenje odluke splitskoga Gradskog vijeća iz 1997. godine o dodjeljivanju vlasništva nad starim Hajdukovim igralištem - Starim placom - tom nogometnom klubu. Vlasništvo nad Starim placom, odlukom Suda, vraćeno je gradu Splitu, a Ragbi klub Nada korisnik je spornog igrališta.

Read more...