DOBRO DOŠLI NA SLUŽBENE STRANICE 

»RAGBI KLUB NADA SPLIT«

40° Torneo Mini Rugby "Città di Treviso"

j

Najmlađi pripadnici Ragbi kluba Nada Split, članovi Ragbi škole protekli vikend proveli su u Italiji nanajvećem europskom dječjem ragbi turniru Torneo Mini Rugby „Citta di Treviso.

 

 

 

 

 

Na turniru u 5 uzrastnih kategorija od 6 do 14 godina tijekom 2 dana nastupilo je ukupno 331 momčad te 10 ženskih sastava s preko 4.000 sudionika iz Italije i Europe. Tijekom 2 dana svaka momčad odigrala je prosječno 10 susreta što konačno znači preko 3000 odigranih susreta ukupno na igralištima u Trevisu i okolici.

Najmlađe sudionike turnira u kategorijama do 6, 8 i 10 godina pratilo je oko 3000 roditelja. Veličanstven ugođaj i izvanredno sportsko iskustvo kako za sudionike tako i za njihove roditelje.

Nadine momčadi nastupale su u kategorijama do 8., 10, i 12. godina. Najbolji plasman zabilježila je Nadina momčad do 10 godina koja je odigrala ukupno 11 utakmica, ( 4 pobjede, 2 neriješeno, 5poraza) te se plasirala na 50. mjesto od 85 sudionika u ovoj kategoriji.
Momčad U-8 odigrala je 12 susreta te zauzela 68 mjesto od 92 momčadi, dok je momčad do 12 godina zauzela 59 mjesto od 68 momčadi.

Rezultati su očekivani s obzirom da zbog pomanjkanja konkurencije, u Hrvatskoj nema organiziranih natjecanja u ovim uzrastima. Upravo iz tih razloga Ragbi klub Nada je redovit sudionik turnira u Trevisu a svaki put sa sobom povede i nekoliko pripadnika Ragbi kluba Brač da bi djeca imala prigodu usporedit se sa drugim momčadima i steći prva prava ragbijaška iskustva.

Pozitivni duh koji vlada na ovom izvanrednom turniru kojeg organizira Ragbi klub Benetton Treviso svima ostaje kao draga uspomena i motiv za daljnje bavljenje ovim sportom. Kao sport u kojem se izuzetno cijeni i poštuje svaki rezultat, te s kodeksom ponašanja na terenu i tribinama ragbi je posebno poštovan unutar cijele sportske zajednice.